Dune HD TV-303D - Netwerkstreamer met 3D-ondersteuning

Door: Maikel Dijkhuizen | 25 november 2013 09:48

Overige elektronica

Dune HD brengt doorgaans prima mediaspelers op de markt en ook de TV-303D is daar weer een mooi voorbeeld van. Onder leiding van de Sigma Designs-processor tovert dit elegante apparaatje haarscherpe (3D-)films op een HDTV.

Score
80
  • Pluspunten
  • 2,5inch-schijf monteren
  • Compacte behuizing
  • 3D-films afspelen
  • Minpunten
  • Duur

None

Dune HD TV-303D

Prijs € 199,95

Mediaprocessor Sigma Designs SMP8672/8673

Geteste firmware-versie 130114_1511_b3

Videoformaten Mkv, mpeg, m2ts, vob, avi, mov, mp4, qt, asf, wmv, iso

Videocodecs Mpeg-2, mpeg-4, xvid, h.264, wmv9, vc-1

Audioformaten Mp3, mpa, m4a, wma, flac, ape, ogg, wav, aac, ac3, pcm/lpcm, Dolby Digital, DTS

Ondertitels Srt, sub, text, ssa/ass, sub/idx, pgs, ts

In- en uitgangen HDMI 1.4, composiet, component, s/pdif (optisch), 2x usb2.0-host, usb3.0-slave, kaartlezer (SD/SDHC), ethernet 10/100/1000, wifi 802.11b/g/n

De Taiwanese fabrikant heeft de TV-303D gegoten in een matzwarte behuizing met bovenop behoorlijk wat koelgaten. Die zijn nodig ook, want deze mediaspeler heeft geen ventilator. Aan de voorzijde zijn er alleen een blauw led-lampje en infraroodontvanger zichtbaar. De behuizing is behoorlijk compact. Toch is er aan de zijkant ruimte om een 2,5inch-schijf te monteren. Via twee usb-poorten en een SD-kaartlezer sluit je ook andere opslagdragers aan.

De behuizing is behoorlijk compact.

Ook als netwerkstreamer is de TV-303D geschikt, want een ethernetpoort en wifi-adapter zijn geïntegreerd. De ondersteuning voor mediaformaten is dik in orde. 3D-films verschijnen in Full HD-kwaliteit vloeiend op de televisie. Ook met veelgebruikte bestandsindelingen als mkv, m2ts, iso en flac heeft de TV-303D geen enkele moeite. DTS HD Master Audio-sporen stuurt deze mediaspeler feilloos door naar je AV-receiver.

Zodra je de speler voor de eerste keer aanzet, helpt een Nederlandstalige wizard je om enkele belangrijke instellingen goed te zetten. Het menu is vrij sober ingericht, waardoor je niet lang hoeft te zoeken naar specifieke onderdelen. Onder meer een lijst met mediabronnen, browser, radiodiensten en spelletjes zijn aanwezig. Prettig is dat firmware-updates automatisch worden opgehaald.

Dankzij zijn aansluitingen is hij ook als netwerkstreamer geschikt.

Conclusie

Deze Dune HD heeft een vrij hoge adviesprijs, maar daar krijg je wel een uitstekende mediaspeler voor terug. Het enige minpunt is dat het menu geen filminformatie weergeeft. Als je deze beperking geen hoofdzaak vindt, zal je veel plezier beleven aan dit veelzijdige apparaat. De TV-303D is ook verkrijgbaar onder de naam Zappiti Player Mini voor een adviesprijs van 219 euro. Het enige verschil is dat op dit apparaat de Zappiti-software verantwoordelijk is voor de interface.

0 Reactie(s) op: Dune HD TV-303D - Netwerkstreamer met 3D-ondersteuning

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.