Dvd kijken in Windows 8 krijgt prijskaartje

Door: Elmar Rekers | 04 mei 2012 10:39

Nieuws

Het afspelen van films op dvd wordt niet standaard ondersteund in Windows 8. Microsoft maakt vrijdag bekend dat de gebruiker enkel dvd's kan kijken wanneer er betaald wordt voor de benodigde codecs.

Microsoft claimt dat het ondersteunen van de codecs een prijzige aangelegenheid is, terwijl de consumptie van fysieke media sterk afneemt. "Hoe u het ook bekijkt, de hoeveelheid dvd's die op de pc wordt bekeken is sterk aan het afnemen", verklaart de softwaregigant.

"Wereldwijd is ook de dvd-verkoop flink afgenomen, en ook Blu-ray is zijn momentum al aan het verliezen op de pc." Microsoft zegt dat hierom is besloten Windows Media Player in Windows 8 niet langer te voorzien van de codecs. Gebruikers die deze alsnog in handen willen krijgen zullen hiervoor dus moeten gaan betalen. Hoeveel Microsoft voor de upgrade gaat vragen is nog onduidelijk.

Gratis mediaspelers

Dat Microsoft de mogelijkheid om films op dvd te kijken uit Windows Media Player sloopt, betekent overigens niet dat gebruikers ook per se moeten betalen om deze functie op hun pc mogelijk te maken. Er zijn immers voldoende gratis mediaspelers beschikbaar die de codecs wel gewoon meeleveren.

Wanneer Windows 8 op de markt komt is nog niet bekend. Wel liet Microsoft onlangs weten dat het nieuwe besturingssysteem eind 2012 het levenslicht zal zien.

0 Reactie(s) op: Dvd kijken in Windows 8 krijgt prijskaartje

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.