DviCO TViX HD Café N1

Door: frank-de-graaf | 06 juli 2010 10:35

Apps & Software

DviCO zet met de HD Café N1 een prijsvechter in de markt. De fabrikant, vooral bekend door zijn dure topmodellen met bijbehorende topprijzen, brengt met de kleine, stijlvol vormgegeven HD Café een serieuze concurrent voor de goedkopere spelers op de markt.

Het is duidelijk waar de speler z’n naam aan dankt: hij lijkt sprekend op een Amerikaanse koffiebeker, inclusief het klepje bovenop. Onder dit klepje bevindt zich één van de drie beschikbare usb-poorten; de aan-en-uitschakelaar en een SD/SDHC-slot waarin u geheugenkaartjes kunt plaatsen. De speler beschikt niet over een ingebouwde harde schijf, maar kan wel gebruikmaken van aangesloten opslagmedia als SD-kaartjes, usb-sticks of harde schijven. Gebruik van het netwerk behoort ook tot de mogelijkheden. De HD Café komt zelf UPnP-diensten en gedeelde mappen op het netwerk op het spoor.

De HD Café lijkt sprekend op een Amerikaanse koffiebeker.

Hoewel u de HD Café waarschijnlijk vooral voor films zal gebruiken, biedt de mediaspeler meer mogelijkheden. Inhaken op internetdiensten als Flickr, Picassa, maar ook YouTube en meer op het Verre Oosten gerichte kanalen als Gougou en Sina TV. Uw eigen muziek afspelen is een leuke optie, zeker als u de HD Café hebt doorgelust naar uw A/V–versterker. Desgewenst kunt u ook foto’s laten weergeven, al dan niet met diverse fraaie overgangsmogelijkheden.

De afstandsbediening is wel een punt van aandacht. U moet echt naar de speler zelf wijzen, want anders gebeurt er niets. Dat maakt de bediening een stuk lastiger dan nodig is. Dat is jammer, want de schermen zijn erg duidelijk en als u eenmaal de menuknop hebt gevonden op de afstandsbediening is het makkelijk switchen tussen alle mogelijkheden. Images van dvd’s worden direct afgespeeld, net als AVCHD-images. Voor Blu-ray is er geen menu-ondersteuning, maar het is wel mogelijk om het m2ts-bestand te starten.

Conclusie

De DviCO TViX HD Café N1 is duidelijk een product is van een fabrikant die normaal mediaspelers maakt voor het hogere segment. Op basis van de Realtek-mediachip heeft fabrikant DviCO een prettige speler met een eigen karakter op markt gebracht.

DViCO TViX HD Café N1

Prijs €129,-

Videocontainers Avi, mkv, vob, asf, wmv, mpeg 1/2/4, mpeg2 transport streams, iso, ifo, mov, mp4, flv, rm, rmvb

Videocodecs Xvid sd/hd, mpeg 1/2/4.2, wmv9, h.264, vc-1, realvideo 8/9/10 en flv

Audiocontainers Aac, mp3, ogg, wma, wav, en flac

Audiocodecs Dolby Digital, DTS Downmixing WMA, WMA Pro MP1/2/3, Ogg. Via pass through: DTS, Dolby Digital

Overige formaten Jpg, bmp, png, tif, gif

Ondertitels Srt, ssa, smi en sub, idx+sub, ass

In- en uitgangen HDMI v1.3; component; composiet; S/Pdif (optisch); ethernet 10/100 netwerk; 3 usb-host aansluiting; 1 SD/SDHC slot

Resolutie 480p, 576p, 720p, 1080i en 1080p

Bestandssystemen NTFS en FAT

Oordeel 8/10

Pluspunten

Degelijk en fraai uitgevoerd

Brede ondersteuning mediaformaten

Duidelijke menu’s, doordachte opzet

Minpunten

Slechte afstandsbediening

0 Reactie(s) op: DviCO TViX HD Café N1

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.