DYMO LabelManager PnP

Door: Evi Maquoi | 19 oktober 2011 15:04

Overige elektronica

Labeltjes maken? Met een handmatig DYMO-toestelletje met eigen toetsenbordje is het een tijdrovende klus. De DYMO LabelManager PnP is een kleine Plug & Play-printer waarmee u in een handomdraai overzichtelijke labels voor cd-roms, kabels, kantoormateriaal of kinderspullen afdrukt op pc of Mac.

De DYMO LabelManager PnP is de term Plug & Play waardig. Nadat u het compacte labelprintertje uit de doos hebt gehaald, hoeft u enkel de bufferbatterij en labelcassette in het toestel te stoppen en de printer in een vrije usb-poort te prikken. Software installeren is niet nodig. Zodra u het toestel aan uw pc of Mac koppelt, kunt u aan de hand van de automatisch opstartende software uw labels ontwerpen. De DYMO LabelManager PnP maakt gebruik van de D1-labelcassettes. Dit type cassettes wordt eveneens in andere DYMO-toestellen gebruikt en is goed verkrijgbaar. Er bestaan drie labelbreedtes - 6, 9 en 12 mm - en flink wat kleurencombinaties. Bij het toestel krijgt u één cassette met zeven meter witte labels van 12 mm breed ter waarde van zo'n 18 euro.

De printer is compact en mooi. Hij kreeg een Red Dot Award voor mooi design.

Labels opmaken

Zodra u de printer aan uw computer koppelt, wordt de software automatisch gestart. Dankzij DYMO Label Light kunt u uw labels opmaken. Naast het kiezen van een lettertype, kunt u ook de lettergrootte instellen. De lengte kunt u automatisch laten bepalen aan de hand van de hoeveelheid tekst, maar u kunt ook een vaste lengte aangeven, bijvoorbeeld 4,5 mm. Ook de positie (horizontaal of verticaal) kunt u kiezen. Klaar? Eén druk op de knop met het blauwe printertje volstaat om het afdrukken te starten. Om het label te snijden, gebruikt u de knop met het schaartje op de printer.

Opmerkelijk is dat DYMO Label Light ook de optie biedt om afbeeldingen in te voegen. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn indien u kabellabels wilt maken. U kunt dan simpelweg een plaatje van een printer, scherm, computer etc. invoegen. Let wel, de afdrukkwaliteit is goed genoeg voor tekeningen, niet voor foto's.

Dankzij de gebruiksvriendelijke software is een label opmaken kinderspel.

Conclusie

De DYMO LabelManager PnP is een handig apparaat voor iedereen die van orde houdt. De installatie is erg eenvoudig en labels afdrukken gaat ontzettend snel. De officiële prijs van de cassettes is behoorlijk hoog, maar via Google vindt u snel goedkopere labelcassettes.

DYMO LabelManager PnP

Prijs € 60,50

Type labels DYMO D1 6, 9 en 12 mm, in verschillende kleuren

Prijs cassettes ca. € 18,-

OS Windows XP/Vista/7; Mac OS X 10.5.8 of hoger (Intel processor)

Oordeel 8/10

Pluspunten

Compact, mooi design

Werkt met D1-cassettes

Eenvoudige software

Plug & Play

Stroom via usb, zonder netsnoer

Minpunten

Prijs labelcassettes

0 Reactie(s) op: DYMO LabelManager PnP

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.