E-boeken lezen met Blio

Door: Evi Maquoi | 14 februari 2011 17:19

Apps & Software

Om een e-book te kunnen lezen, hebt u een e-reader nodig. Blio is een gratis applicatie waarmee u elektronische boeken kunt downloaden en lezen. Blio probeert uw leeservaring zo écht mogelijk te maken. Helaas is de ondersteuning van Blio wel erg beperkt.

Nadat u de e-reader geïnstalleerd hebt, kunt u onmiddellijk de functies van Blio ontdekken in de handleiding, natuurlijk in de vorm van een e-boek. U kunt snel of langzaam door het boek bladeren, notities maken in de zijmarge, woorden of zinnen markeren, foto’s of url’s toevoegen enzovoorts. Ook heel handig is dat u woorden, termen of begrippen kunt selecteren om er vervolgens meer informatie over te zoeken op Google, Bing of Wikipedia. Indien u niet graag zelf leest, kunt u Engelstalige boeken ook laten voorlezen.

Daarnaast is het via Blio mogelijk om een hele rits e-boeken te downloaden. Er zijn heel wat gratis e-books beschikbaar en in de Blio Store vindt u duizenden e-boeken tegen betaling. Helaas is het merendeel van de online shop uitsluitend in het Engels beschikbaar. Het standaardformaat van de Blio Store is XPS. Volgens de website zou het bekende (en meest gangbare) epub-formaat ondersteund moeten worden, maar dit blijkt in de praktijk niet het geval. Uitsluitend XPS-ondersteuning vinden we wel heel mager. Hopelijk wordt dit nog uitgebreid.

Blio is nu nog alleen beschikbaar voor Windows, maar zou op termijn ook voor iPhone, iPad en Android beschikbaar moeten komen.

De ondersteuning van Blio mager, maar de interface is aangenaam en bevat een waslijst aan interessante functies.

0 Reactie(s) op: E-boeken lezen met Blio

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.