Easy Poster Printer 2.0.3.0

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 21 april 2010 13:58

Apps & Software

Er zijn voldoende momenten te bedenken waarop u iets zou willen uitprinten dat groter is dan het formaat dat uw printer aankan. Gelukkig is het ook zonder copyshop met reuzenprinter mogelijk om gigantische afbeeldingen af te drukken, met Easy Poster Printer.

Wanneer we het over groot hebben, denkt u wellicht aan afmetingen als A3, A2 of nog groter. Niet alleen zijn dit soort afmetingen voor Easy Poster Printer geen probleem, het programma kan zelfs een maximale afmeting aan van 20 bij 20 meter. De manier waarop dat gebeurt laat zich raden: de afbeelding die u selecteert wordt in stukjes gehakt, welke u vervolgens uitprint en aan elkaar plakt. Fijn (en noodzakelijk) is daarbij dat het programma rekening houdt met het feit dat de meeste printers niet het hele vel kunnen bedrukken en wat formaat betreft rekening houdt met de witte randen. Effectief houdt dit in dat u, als u bijvoorbeeld voor A3 kiest, uiteindelijk qua papier meer gebruikt dan A3 en dat zodra u alles aan elkaar geplakt hebt, ook daadwerkelijk een A3-afbeelding hebt. Prettig daarbij is dat u ook afzonderlijke delen van de poster opnieuw kunt afdrukken, en dus niet het hele kunstwerk opnieuw door de printer hoeft te halen als er iets mis is gegaan (bijvoorbeeld met plakken).

Uw afbeelding wordt in vlakken verdeeld die u allemaal, of afzonderlijk kunt printen.

Geen resolutiewaarschuwing

Uiteraard kunt u niet iedere afbeelding opblazen tot jumboformaat, want is uw foto te klein dan verandert het eindresultaat in een wazige, korrelige afbeelding. Helaas geeft het programma geen resolutiewaarschuwing. U kunt weliswaar met een vergrootglas de pagina’s van dichtbij bekijken, maar in een programma dat zo specifiek bedoeld is voor iets als dit, mag een waarschuwing met betrekking tot kwaliteit eigenlijk niet ontbreken. In principe is het proces behoorlijk automatisch, u kunt een afbeelding openen, een formaat kiezen en printen. Wilt u meer invloed hebben, dan hebt u nog opties voor het omhoog of omlaag bijstellen van het aantal pagina’s en het aanpassen van de dikte van de kniplijnen. Wat dit precies voor effect heeft is onduidelijk, en ook de handleiding biedt weinig soelaas, dus printen en proberen is de manier om te ontdekken wat dit precies voor opties biedt en dat is jammer.

Let goed op de ingezoomde weergave voor een indicatie van het eindresultaat.

Snel en eenvoudig

De vraag is echter of u deze opties ooit zult gebruiken. Het programma lijkt namelijk vooral bedoeld om zonder veel gedoe een prachtige reuzenposter te kunnen printen en daar slaagt het programma zeker in. Wilt u volledige controle en alles perfect afstellen naar uw wensen, dan is Easy Poster Printer wellicht niet de ideale keuze, maar zoekt u voor een snelle, eenvoudige oplossing, dan is dit programma ideaal en hebt u binnen een half uur een gigantisch drukwerk in handen.

Easy Poster Printer 2.0.3.0

Freeware

Taal Engels

Medium 5,55 MB download

OS Windows XP/Vista/7 (32 en 64 bit)

Systeemeisen 42,3 MB harde-schijfruimte

Maker Brian Niels Bergh

Oordeel 7/10

Pluspunten

Eenvoudig en snel reuzenposters maken

Afzonderlijke posterdelen kunnen afdrukken

Minpunten

Niet Nederlandstalig

Geen waarschuwing bij te lage resoluties

Mogelijkheden van de extra opties niet duidelijk

1 Reactie(s) op: Easy Poster Printer 2.0.3.0

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 28 maart 2015 11:58 Anoniem
    bedankt
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.