Edifier H850 - Hoofdtelefoon met charme

Door: Justin Doornekamp Justin Doornekamp | 26 november 2014 13:00

Overige elektronica

De winter is weer in volle gang en het wordt kouder buiten. Je voorkeur mag dan wellicht uitgaan naar (in-ear)oordoppen, je moet toegeven dat een hoofdtelefoon die de oren bedekt lekker warm is. Alleen daarom mag je de Edifier H850 al een kans geven, maar de hoofdtelefoon heeft meer charmes.

Score
80
 • Pluspunten
 • Stijlvol
 • Onderdrukt veel omgevingsgeluid
 • Geluidskwaliteit
 • Minpunten
 • Erg warm om de oren
 • Lang snoer

None

Edifier H850

Prijs: € 49,95

Frequentiebereik: 20Hz-20KHz

Impedantie: 32Ω

Ingangsvermogen: 50mW

Geluidsdrukniveau (SPL): 96dB

Aansluiting: 3.5mm stereo (met 6.35mm stereo adapter)

Kabellengte: 2m

Kleuren: Zwart

Gewicht: 190g

Zoals vermeld plaats je de H850 geheel over je oren. De hoofdtelefoon zit comfortabel op je hoofd en is niet zwaar en drukt niet te hard op het gebied rond je oren. De band is apart te verstellen, mocht deze wat te krap zitten. De hoofdtelefoon voelt ietwat goedkoop aan en heeft zeker niet het verfijnde van de (vaak veel duurdere) modellen uit bijvoorbeeld de QuietComfort-serie van Bose of de HD-reeks van Sennheiser, maar dat mag je voor een adviesprijs van nog geen vijftig euro misschien ook niet verwachten. Het materiaal mag iets minder hoogstaand zijn, dit straalt de H850 niet uit. De matte, zilveren oordoppen en de zachte lederen hoofdband en oorkussentjes tonen een bepaalde klasse.

Door het ergonomische design, en doordat de hoofdtelefoon je oren bedekt, wordt omgevingsgeluid tot een minimum beperkt. Op de fiets is nauwelijks wat te merken van voorbijrazende wind en ook van het verkeer zal je weinig last hebben. Een pluspunt, gezien andere hoofdtelefoons er nog wel eens moeite mee om hebben achtergrondgeluid te verminderen.

De hoofdband van de Edifier H850 is te verstellen, zodat deze beter op je hoofd blijft zitten.

Lang snoer

Edifier werkt niet zoals Bose met een actieve technologie om geluid van buiten te onderdrukken. Waar de QuietComfort bijvoorbeeld het geluid van pratende mensen filtert, is dat bij de H850 niet het geval. Gesprekken hoef je dus niet te voeren met de hoofdtelefoon op.

Een enkel nadeel aan het design is het enorm lange snoer. Een twee meter lange audiokabel zorgt ervoor dat je geregeld blijft hangen achter van alles en nog wat.

Bovengemiddelde geluidskwaliteit

Dat terzijde gelaten, overtuigt de hoofdtelefoon al vanaf het eerste moment dat je deze op je hoofd zet. Door middel van de bijgeleverde 3,5mm en 6,3mm audioplugs, steek je de H850 met gemak in zowel je mobiele apparaten als in je stereo. Het 50mW inputvermogen, een frequentiebereik van 20Hz - 20KHz en een geluidsniveau van 96dB zorgen voor heldere, volle klanken, zonder dat ze ook maar enigszins vervormen wanneer je de volume hoger zet.

Slechthorenden zullen mogelijk tegen het punt aanlopen dat je de muziek niet extreem hard kunt zetten, maar voor de gemiddelde luisteraar zal het maximale volumeniveau voldoende zijn. Voor de prijsklasse waarin de H850 zit, presteert de hoofdtelefoon bovengemiddeld op geluidskwaliteit.

De oordoppen bedekken je oren volledig: lekker warm.

Conclusie

En dat blijft toch wel het belangrijkste aspect van een hoofdtelefoon: de geluidskwaliteit. De H850 zal een goede keuze zijn voor zowel echte muziekliefhebbers als voor degenen die slechts af en toe een muziekje opzetten. Door het stijlvolle design kun je er best mee gezien worden. Het lange snoer kan soms in de weg zitten en je oren worden snel erg warm in de oordoppen, maar dat mag voor de winter geen probleem zijn.

1 Reactie(s) op: Edifier H850 - Hoofdtelefoon met charme

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 20 februari 2016 15:28 Anode
  Heb deze 2maal in huis voor mijn elec.piano en tablet, voor de prijs is dit een geweldige hoofdtelefoon.
  Dat het snoer ..te lang is…,dat heb ik nog nooit van mijn leven..en die is vrij lang….gehoord! Wel te kort. Een lang snoer kan je wel korter maken maar een te kort snoer langer maken?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.