Edifier PrismaBT-speakers

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 21 februari 2012 11:47

Apps & Software

De dagen dat pc-gebruikers zich enkel bekommerden om de prestaties van hun systeem liggen ver achter ons. Apple heeft ons immers geleerd dat het oog ook wat wil. De Chinese speakerfabrikant Edifier geeft nu overtuigend gehoor aan onze roep in de woestijn.

De speakersetjes van Edifier worden met enige regelmaat bekroond met prijzen voor het ontwerp. Dat daarnaast ook het prijskaartje en de geluidskwaliteit meevallen, maken de Edifier-producten tot een zeer aantrekkelijke optie in het oerwoud der speakersetjes. Zo ook deze nieuwe PrismaBT-set (E3350BT).

Prisma

Zodra u de puntige speakers en de prismavormige subwoofer uit de verpakking haalt, wordt duidelijk dat u deze speakers niet in een onzichtbaar hoekje wegzet. De PrismaBT verdient een prominent plekje in huis. Het zachte stofje waarmee de speakers zijn afgedekt, de glanzende behuizing, de subtiele verlichting op de volumeregelaar en de woofer. Apparatuur die gezien wil worden.

De prismavormige speakers en subwoofer zorgen voor een uniek design.

Niet alleen het uiterlijk is minimalistisch, ook het installeren van de set verloopt bijzonder eenvoudig. Na het uitpakken waren de speakers binnen enkele minuten op de pc aangesloten. De bekabeling is dan misschien niet van een uitzonderlijk hoge kwaliteit, eenmaal aangesloten is de kans op breuken minimaal.

Bluetooth

De 'BT' in de naam van de Edifier-set verwijst naar de Bluetooth 2.1-functionaliteit die hij biedt. En dit bleek voor ons in de praktijk toch zeker één van de prettigste functies. Eenmaal uw smartphone of tablet met het systeem verbonden, is het erg eenvoudig uw volledige muziekcollectie draadloos te streamen in een prima kwaliteit, zonder dat uw pc aan hoeft te staan. Het is wel vreemd dat er geen dockingstation voor de iPhone is ingebouwd of bijgeleverd. Een klein extraatje dat het gebruiksgemak zeker zou verhogen.

Geen Bluetooth-apparaat bij de hand? Dan is het ook nog mogelijk om ouderwets uw mp3-speler op het systeem aan te sluiten. Jammer is wel dat de basregelaar op de subwoofer zit en dus niet handig bij de volumeknop. Deze volumeknop ziet er overigens ontzettend gelikt uit met zijn metalen draaischijf en subtiele verlichting. Hierop vindt u tevens de aansluiting voor een koptelefoon.

Allround systeem

Zoals we inmiddels van Edifier gewend zijn, is de geluidskwaliteit prima. Vooral gezien het schappelijke prijskaartje van 130 euro. Met de PrismaBT haalt u een setje in huis dat eigenlijk met alle type media en muziekgenres overweg kan. Verwacht niet omver geblazen te worden door de audioweergave, maar de kans is klein dat u binnen dezelfde prijsklasse een dergelijk allround systeem zal vinden.

De metalen volumeschijf voelt solide en draait niet te gemakkelijk open, maar geeft net de juiste weerstand.

Van lichte popdeuntjes tot zware metal, en van klassieke muziek tot keiharde hip-hop, de 9watts-speakers en 5inch-subwoofer (32 watt) houden zich uitstekend staande. Het is vooral fijn dat de basintensiteit handmatig is af te stellen. Wel klonken de speakers wat schel zodra we het volume vol opendraaide, dus het is zeker geen geschikt setje voor grote feestjes.

Conclusie

Bent u op zoek naar een simpel 2.1-setje voor onder de 150 euro, dan doet u met de PrismaBT onmogelijk een miskoop. Hoewel u rekening moet houden met enige geluidsvervorming op hoog volume, levert Edifier hier wel een van de beste setjes in deze prijsklasse. Waarbij vooral de Bluetooth-functionaliteit enorm handig is. Dat het design daarnaast ook nog eens om te smullen is, zal de keuze er zeker niet moeilijker op maken.

Edifier PrismaBT (E3350BT)

Prijs € 129,95

Oordeel 8/10

Pluspunten

Schitterend design

Goede bouwkwaliteit

Betaalbaar

Minpunten

Onhandige basregelaar

Niet altijd zuiver op hoog volume

0 Reactie(s) op: Edifier PrismaBT-speakers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.