Een mirror maken van je harde schijf

© PXimport

Een mirror maken van je harde schijf

Geplaatst: 13 december 2011 - 14:21

Aangepast: 16 november 2022 - 09:24

Robbert Brus

Een harde schijf is erg kwetsbaar en de foto's op de schijf zijn een dierbaar bezit. Daarom zijn back-ups erg belangrijk, maar niet iedereen is daar even consequent in. Een andere mogelijkheid is een mirror (spiegel) maken van twee harde schijven. U plaatst een extra harde schijf in de computer en zorgt ervoor dat beide schijven altijd een exacte kopie van elkaar zijn. Als er een schijf stuk gaat houdt u altijd een exacte kopie over.

Stap 1

Een mirror maken kan met Windows 7 Professional, Ultimate en Enterpise. Zorg dat er een extra schijf in de computer is aangesloten met dezelfde of een grotere omvang dan uw huidige. Ga naar menu Start, klik met de rechtermuisknop op Computer en kies Beheren. Ga vervolgens naar Schijfbeheer.

© PXimport

Stap 2

Verwijder zo nodig de data van de nieuwe schijf door er met de rechtermuisknop op te klikken en te kiezen voor Verwijder volume. Klik nu met de rechtermuisknop op de schijf waar een mirror van wordt gemaakt en kies Mirror toevoegen.

© PXimport

Stap 3

Selecteer de juiste schijf en klik op de knop Mirror toevoegen. Lees en bevestig de melding en wacht tot de schijven zijn gesynchroniseerd.

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten