Eerste BlackBerry 10-smartphone duikt op

© PXimport

Eerste BlackBerry 10-smartphone duikt op

Geplaatst: 1 februari 2012 - 08:55

Aangepast: 16 november 2022 - 09:24

Elmar Rekers

Er is woensdag een afbeelding uitgelekt van een geheel vernieuwde BlackBerry welke op het aankomende BlackBerry 10-besturingssysteem draait. Zoals fabrikant RIM eerder al beloofde heeft de telefoon veel weg van de PlayBook-tablet.

De afbeelding, die rechtstreeks uit een presentatieslide lijkt te komen, duikt op via website Crackberry.com. "Hardware en platform, samengesmolten tot één gestroomlijnde ervaring", staat er op de slide te lezen over het toestel dat vooralsnog schuil gaat onder codenaam London.

Volgens de website zal de BlackBerry London het eerste toestel zijn dat RIM eind dit jaar lanceert met het nieuwe BlackBerry 10-besturingssysteem. Hoewel er op de afbeelding nog geen specificaties worden gegeven, valt wel te lezen dat het toestel erg dun wordt, een uitzonderlijk sterke batterij krijgt en een 'fundamenteel' andere gebruikers-ervaring zal bieden.

Touchscreen

Waar BlackBerry momenteel bekend staat om de fysieke toetsenborden op zijn smartphones, zal de London enkel een touchscreen krijgen. De zwarte behuizing lijkt daarbij erg veel op die van de PlayBook-tablet die RIM vorig jaar lanceerde.

Aanvankelijk zou RIM's nieuwe generatie BlackBerry-toestellen begin 2012 al het levenslicht zien. De fabrikant maakte onlangs echter bekend dat de lancering werd doorgeschoven naar eind dit jaar omdat de productie van een vernieuwde chip enige vertraging had opgelopen.

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten