Eerste details Windows Phone 8 uitgelekt

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 03 februari 2012 09:30

Apps & Software

Windows Phone 8 wordt gebouwd op de kernel van het Windows 8-besturingssysteem en gaat zowel multicore-processors als microSD-kaartjes ondersteunen. Dat meldt website Pocketnow op basis van een uitgelekte video van Microsoft.

In de video, welke enkel bedoeld was voor Nokia-medewerkers, doet Windows Phone-baas Joe Belfiore een groot aantal nieuwe functies van het aankomende mobiele OS uit de doeken. Dat de gelekte informatie van Pocketnow correct is lijkt vrijdag overigens bevestigd te worden door WinSupersite.

Schermresoluties

Windows Phone 7.5 zal later dit jaar worden opgekrikt naar versienummer 8.0. Hiermee zullen er voor fabrikanten onder andere vier verschillende schermresoluties beschikbaar komen, daar waar momenteel enkel een resolutie van 800 x 480 pixels te gebruiken is.

Hoewel Windows Phone 7.5 al in beperkte mate processors met meerdere kernen ondersteunt, zullen fabrikanten deze multicore CPU's vanaf Windows Phone 8 dan ook echt mogen inbouwen. Daarnaast zal het ook mogelijk worden om de opslagcapaciteit van toestellen uit te breiden met verwisselbare microSD-kaartjes.

Windows 8-kernel

Zoals eerdere geruchten al deden vermoeden zal Windows Phone 8 de kernel van Windows 8 krijgen. Hiermee stapt Microsoft dus af van Windows CE. Belfiore belooft in de video dat hierdoor een betere communicatie mogelijk wordt tussen de smartphone, een Windows 8-systeem en de Xbox. Bestaande apps zullen overigens gewoon draaien op Windows Phone 8.

Microsoft lijkt ook af te stappen van Zune. Zo zou de softwaregigant een wat eenvoudigere manier van synchroniseren zoeken, en is het goed mogelijk dat ActiveSync zijn rentree gaat maken. Tot slot kondigt Belfiore aan dat Windows Phone 8 geleverd zal worden met Internet Explorer 10.

Verwacht wordt dat Microsoft Windows Phone 8 eind dit jaar lanceert. Vermoedelijk rond dezelfde tijd dat ook Windows 8 het levenslicht ziet. Mogelijk dat Microsoft tijdens het Mobile World Congress later deze maand de eerste beelden van het nieuwe mobiele OS toont.

0 Reactie(s) op: Eerste details Windows Phone 8 uitgelekt

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.