Eerste Intel-smartphone van Motorola duikt op

Door: Elmar Rekers | 14 februari 2012 11:35

Internet & Thuis

Fabrikant Motorola zal binnenkort zijn eerste Android-smartphone met een processor van Intel lanceren. Dat meldt althans website Pocketnow op basis van een uitgelekte foto van dit Android 4.0-toestel.

Het gros van de smartphones draait momenteel op ARM-processors, maar Intel hoopt hier dit jaar verandering in te brengen met een eigen chip voor Android-smartphones. Onder meer Lenovo en Motorola hebben al een overeenkomst met Intel gesloten voor het gebruik van deze nieuwe processor.

Intel-smartphones

De eerste smartphones met deze Intel-processor staan gepland voor een lancering later dit jaar, en volgens Pocketnow laat het eerste toestel zich dinsdag dus al zien. Specificaties worden er nog niet van de telefoon gegeven. Wel is duidelijk te zien dat Motorola geen fysieke knoppen op de voorzijde van de Android 4.0-smartphone gebruikt.

Verwacht wordt dat Motorola de nog naamloze smartphone eind deze maand gaat onthullen tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Wanneer het toestel op de markt moet komen is nog onduidelijk.

0 Reactie(s) op: Eerste Intel-smartphone van Motorola duikt op

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.