Eerste maaltijdbezorgdrone gespot op Horecava

Door: lub-snoek | 08 januari 2018 11:02

Nieuws

Op de vakbeurs Horecava is de eerste Nederlandse maaltijdbezorgdrone gespot. Food Truck Company en winkelketen Droneland presenteerden de drone in Amsterdam Rai.

Hans van den Bosch, staflid bij Food Truck Company, is enthousiast over de toekomst van thuisbezorgen. “De techniek is er al een tijdje, maar door wettelijke regelgeving kun je niet zomaar een drone inzetten”, aldus Bosch. De bedrijven hopen om deze zomer op eventlocaties voedsel te kunnen bezorgen per drone.

GoPro

Het is opvallend dat horecaondernemers enthousiast zijn over de inzet van drones, terwijl actiecamerabedrijf GoPro juist 200 tot 300 banen gaat schrappen – voornamelijk in de afdeling drones. GoPro maakt al jaren succesvol actiecamera’s voor zowel de consumentenmarkt als professionele filmmakers. Hun eigen drone, de Karma, was echter niet zo’n succesverhaal. Door enkele technische mankementen en een massale terughaalactie kwam de drone maar moeilijk van de grond.

Hoewel het GoPro uiteindelijk wel is gelukt om groene cijfers te halen met de Karma, is de concurrentie van onder andere DJI moordend. Niet alleen in de lucht, maar ook op het gebied van actiecamera’s moet GoPro concurreren tegen goedkopere actiecamera’s en steeds beter wordende smartphonecamera’s. Het is dan ook niet gek dat GoPro meer diversiteit in het aanbod wilde brengen met onder andere drones en VR-apparatuur. De tijd zal ons leren welke richting GoPro nu zal inslaan.

0 Reactie(s) op: Eerste maaltijdbezorgdrone gespot op Horecava

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.