Effectiever werken met de pc

Door: Martin Gijzemijter | 13 juni 2012 15:38

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4

Microsoft Word 2010

9. Recente documenten

Wanneer u regelmatig in Word 2010 werkt, zult u ongetwijfeld ook regelmatig recente documenten openen. Dat kunt netjes doen via de menustructuur, maar het kan ook vele malen sneller en efficiënter. U moet daar wel eenmalig een aanpassing voor doen. Klik op Bestand en vervolgens op het tabblad Recent en plaats een vinkje bij Snel toegang tot dit aantal onlangs geopende documenten en geef aan tot hoeveel documenten u op deze manier toegang wilt hebben. Wanneer u nu op Bestand klikt, zijn de meest recente documenten altijd direct zichtbaar. Tip: klikt u met de rechtermuisknop op een bestand in deze lijst, dan kunt u deze permanent vastzetten, ook als deze niet meer recent is.

Recente documenten kunt u nog sneller openen als u Snel toegang inschakelt.

10. (Bijna) alles met toetsen

De interface van Office 2010 ziet eruit alsof alles met de muis moet gebeuren. Toch is dit niet het geval. Wanneer u drukt op de Alt-toets op uw toetsenbord, verschijnen er letters in de menu's. Met behulp van die letters kunt u feilloos door het grootste deel van de opties navigeren.

Een groot deel van Word (en Office als geheel) kunt u besturen met het toetsenbord.

11. Standaard paginanummering

Als u in ieder document dat u gebruikt paginanummering wilt toevoegen, dan is het natuurlijk niet slim om dat steeds handmatig te doen. U kunt wel telkens over een oud document typen, maar het kan nog wat efficiënter. Klik in Word op Bestand / Open en vervolgens in het menu links op de map Templates onder Microsoft Word. Dubbelklik op Normal.dotm om deze te openen. Voeg nu de nummering toe (tabblad Invoegen / Paginanummer) en sla de template op. Voortaan zullen alle nieuwe documenten de nummering gebruiken. Een reservekopie maken van Normal.dotm is overigens wel zo veilig voor u dit doet.

Paginanummering (en andere elementen) kunt u standaard toevoegen door het sjabloon Normal.dotm aan te passen.

12. Lint minimaliseren

Het lint (de balk met opties) is zeer handig en efficiënt, maar neemt ook een deel van de schermruimte in beslag. Gelukkig kunt u het lint eenvoudig minimaliseren door te dubbelklikken op het actieve tabblad. U kunt het lint ook in geminimaliseerde modus gebruiken. Klikt u in geminimaliseerde modus op een tabblad, dan klapt het lint uit en weer in wanneer u ergens in het document klikt. Wilt u het lint weer terug, dan dubbelklikt u op een van de tabbladen.

Het lint is vrij aanwezig. Door erop te dubbelklikken kunt u het minimaliseren.

0 Reactie(s) op: Effectiever werken met de pc

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.