Electronic Arts haalt servers offline van 11 games

Door: Elmar Rekers | 20 maart 2012 10:36

Apps & Software

Uitgever en ontwikkelaar Electronic Arts maakt bekend dat op 13 april van elf games de servers offline gehaald worden. Onder meer EA Sports MMA, waarvoor een Online Pass nodig is, zal niet langer online gespeeld kunnen worden.

"Het besluit om oude games met pensioen te sturen is nooit makkelijk", zegt EA op zijn website. "Maar wanneer games vervangen worden door nieuwe versies, en de games door minder dan één procent van de online spelers nog gespeeld wordt, dan is het niet langer rendabel om ze online te houden."

Volgens Electronic Arts zullen de programmeurs, die momenteel nog aan de elf games werken, na 13 april worden ingezet voor titels die wel erg populair zijn onder online gamers. "We werken gewoon liever aan een nog betere spel-ervaring voor de overige 99 procent van de gamers", aldus EA.

EA Sports MMA

Naast EA Sports MMA zullen ook de online diensten offline gaan van onder meer Need for Speed: ProStreet, Burnout: Revenge, The Godfather II, FIFA 10 (PSP, Wii), The Saboteur en EA Sports Active 2.0.

EA Sports MMA, welke in 2010 verscheen, is overigens de enige game waarvoor spelers een Online Pass moesten aanschaffen. Veel spelers van deze vechtgame laten via het EA-forum weten boos te zijn dat de game, waarvoor ze een online toegangscode hadden aangeschaft, zo kort na de lancering al offline gehaald wordt.

0 Reactie(s) op: Electronic Arts haalt servers offline van 11 games

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.