Eminent EM7195 hdMEDIA DVB-T

Door: Maikel Dijkhuizen | 04 mei 2011 15:54

Apps & Software

De nieuwste telg binnen de mediaspelerfamilie van het Nederlandse merk Eminent is de EM7195 hdMEDIA DVB-T. Zoals de naam al doet vermoeden, is er een interne tv-tuner aanwezig. Hiermee neemt u rechtstreeks uitzendingen op van de publieke netten. Deze krachtige machine heeft echter nog veel meer functies in petto.

Het eerste dat opvalt, is dat deze mediaspeler forse afmetingen heeft. De buitenkant is gemaakt van zwart aluminium. Het apparaat beschikt niet over een display. In plaats daarvan kijkt u tegen blauwe verlichting aan. U hebt aan de rechterzijkant de mogelijkheid om via een kliksysteem een 3,5inch-schijf te monteren. Dat werkt een stuk prettiger dan de kleine schroefjes die we bij andere mediaspelers vaak tegenkomen. U vult de interne harddisk met mediabestanden door het apparaat middels de usb3.0-poort aan te sluiten op uw computer. Op een geschikte pc is dus zeer snelle data-overdracht mogelijk. Downloadfanaten kunnen zich flink uitleven met de geïntegreerde modules voor nieuwsgroepen en bittorrent.

De EM7195 is op zich een goede speler, maar het nut van DVB-T is beperkt.

Het nut van de ingebouwde DVB-T-tuner is twijfelachtig, want zoals bekend kunt u hiermee in Nederland alleen de publieke omroepen en één lokale omroep opnemen. De speler ondersteunt hierbij bruikbare functies als timeshifting en EPG (elektronische programmagids). De motor van de speler is de RT1183 DD C+-chipset van Realtek. Deze processor zorgt ervoor dat de speler alle bekende formaten zonder morren slikt, waarbij er ook ondersteuning is voor Dolby True HD en DTS-HD Master Audio. Het menu reageert lekker vlot op de afstandsbediening. Als u de vormgeving wilt opfrissen, dan maakt u een keuze uit enkele thema's. Het menu biedt ook enkele webfuncties, zoals YouTube en SHOUTcast. U gebruikt daarnaast een webbrowser om met uw televisie op internet te surfen. Klanten van Ziggo kijken rechtstreeks naar tv-streams.

Conclusie

Het is prettig dat Eminent haar producten altijd inclusief een uitgebreid assortiment aan audio- en videokabels verkoopt. Om die reden is het extra vreemd dat er geen antenne voor de DVB-T-tuner wordt meegeleverd. Er is zorgvuldig aandacht besteed aan de afstandsbediening. Deze bevat verlichte toetsen, zodat u in het donker de juiste knoppen vindt. Samenvattend is de EM7195 hdMEDIA DVB-T een kwalitatief prima speler. Bedenk goed of u de ingebouwde tv-tuner gaat gebruiken. Er zijn namelijk voor een lagere prijs voldoende goede mediaspelers te koop zonder tv-tuner.

Eminent EM7195 hdMEDIA DVB-T

Prijs € 199,95

Videoformaten Avi, mkv, ts, m2ts, mpg, mp4, mov, vob, ifo, iso, flv, wmv, h.264, vc-1

Audioformaten Mp3, aac, flac, ogg,

Afbeeldingsformaten Jpeg, bmp, gif, tif, png

Ondertitels Srt, smi, sub, pgs

In- en uitgangen HDMI 1.3, component, composiet, s/pdif (optisch en coaxiaal), ethernet 10/100, 3 x usb-host, 1 x usb-slave, SATA, kaartlezer (sd/sdhc), DVB-T-tuner in/uit

Resolutie 480p, 576p, 720p, 1080i, 1080p

Garantie 5 jaar

Pluspunten

Downloaden via usenet en bittorrent

Webbrowser

Mooie afstandsbediening

Minpunten

Geen smartcardreader voor commerciële zenders

Geen antenne voor DVB-T

0 Reactie(s) op: Eminent EM7195 hdMEDIA DVB-T

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.