Eminent EM7280

Door: Maikel Dijkhuizen | 01 februari 2012 12:46

Apps & Software

Een halfjaar nadat de EM7180 is verschenen, komt Eminent alweer met een opvolger op de proppen. Een nieuwe mediaprocessor en usb3.0-poort rechtvaardigen een vlotte lancering van de EM7280. Bovendien zijn de behuizing en het menu onder handen genomen. Wat heeft deze mediaspeler nog meer te bieden?

Met de vormgeving van de EM7280 lijkt Eminent geen enkel risico te willen nemen. De behuizing bestaat uit een zwarte rechthoekige doos, waardoor deze mediaspeler minder opvalt vergeleken met voorgaande modellen. Ook wat betreft de aansluitingen zien we verschillen. De component-uitgang en eSATA-poort zijn verdwenen, terwijl er nu wel ondersteuning is voor snelle data-overdracht via usb3.0-slave. Aan de onderkant bevestigt u eenvoudig een 3,5inch-schijf door een klepje open te schroeven. Overigens is de EM7280 ook te koop met een voorgemonteerde schijf. Een hoorbare ventilator zorgt dat de speler niet te heet wordt.

De vormgeving van de EM7180 is onopvallend.

De bestandscompatibiliteit is dik in orde. Veel mediaspelers op basis van een Realtek 1185-mediaprocessor hebben moeite met AVCHD-iso's, maar gelukkig heeft dit model daar geen last van. De ontwikkelaars hebben het menu erg simpel gehouden, zodat u alle onderdelen snel kunt bereiken. Lokale media indexeert de speler lekker vlot. U vindt de bestanden vervolgens terug in de bibliotheken foto, muziek en films. Jammer genoeg is er geen mogelijkheid om filminformatie en covers van internet te downloaden. De app-ondersteuning van Eminent wordt steeds volwassener, al ontbreekt nog altijd Uitzending Gemist. Wel kunt u onder meer met YouTube, NZBGet en diverse radiodiensten aan de slag+. In toekomstige firmware-updates integreert Eminent een browser. Daarnaast heeft het apparaat een App Center, zodat gebruikers de gelegenheid hebben om zelf applicaties te ontwikkelen.

De mediaspeler is voorzien van usb 3.0.

Conclusie

Eminent staat erom bekend dat het altijd gebruiksvriendelijke producten aflevert en de EM7280 vormt daarop geen uitzondering. Iedereen met een beetje computerkennis is in staat om deze mediaspeler te configureren. Behalve S/PDIF coaxiaal, zijn alle kabels bijgesloten. Voor een redelijke prijs haalt u met de EM7280 een kwalitatief goede mediaspeler in huis, die moeiteloos uw complete audio- en videocollectie weergeeft. Onder de productnaam EM7285 is er voor 199 euro ook een 'limited edition' te koop. Deze luxe versie heeft een draadloze netwerkkaart, component-aansluiting, eSATA-poort, display en slimme inbouwconstructie voor 3,5inch-schijven. De gebruikte multimediaprocessor en het menu komen overeen met de EM7280.

Eminent EM7280 hdMEDIA RT

Prijs € 149,99 (zonder schijf)

Multimediaprocessor Realtek RTD1185DD C+

Videoformaten Mkv, m2ts, ts, avi, iso, mov

Videocodecs Mpeg-1, mpeg-2, mpeg-4, h.264, wmv9, vc-1

Audioformaten Mp2, mp3, ogg, flac, aac, ac3, pcm, lpcm, DTS, DTS-HD MA, Dolby Digital, Dolby TrueHD

Afbeeldingsformaten Jpeg, bmp, gif, tif, png

Ondertitels Srt, smi, sub, vob, pgs

In- en uitgangen HDMI 1.3, composiet, S/PDIF (optisch en coaxiaal), 2 x usb-host, 1 x usb-slave, ethernet 10/100/1000, SD(HC)-kaartlezer

Pluspunten

Simpel in gebruik

Speelt alles af

Indexeert snel lokale media

Minpunten

Ventilator hoorbaar

Geen filminformatie van web

1 Reactie(s) op: Eminent EM7280

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 29 juni 2014 01:46 Anoniem
    There is clearly a bundle to realize about this. I suppose you made some good points in features also. dfcecdddgabkkkfb
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.