Eminent EM7485 - Slimme aanvulling voor je televisie

Door: Maikel Dijkhuizen | 10 juli 2014 09:45

Review

Eminent brengt met de EM7485 na een lange periode van stilte eindelijk weer een mediaspeler op de markt. De makers kiezen wederom voor de veelgebruikte RTD1186-processor van Realtek, waardoor het apparaat zo'n beetje alle audio- en videobestanden weergeeft.

Eminent EM7485

Prijs € 139,50

Mediaprocessor Realtek RTD1186

Geteste firmware-versie V10.1.27 r11407

Videoformaten Avi, mkv, ts, tp, trp, m2ts, mp4, mov, m4v, vob, iso, dat, wmv, asf, asp, rm, rmvb, flv

Videocodecs Mpeg-1, mpeg-2, h.264, x.264, wmv9, vc-1, xvid, divx, RealVideo

Audioformaten Mp3, mp2, ogg, aac, ra, flac, wav, wma, pcm, lpcm, adpcm, ac3, Dolby TrueHD, DTS, DTS HD MA

Afbeeldingsformaten Jpeg, bmp, png, gif, tif

Ondertitels Srt, smi, sub, vob, pgs

In- en uitgangen HDMI 1.4, composiet, component, s/pdif (optisch en coaxiaal), 2 × usb2.0-host, usb3.0-slave, kaartlezer (SD/SDHC), ethernet 10/100/1000

Meer info www.eminent-online.com

7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Prijs
 • Compatibiliteit bestanden
 • Ondertitels downloaden
 • Minpunten
 • Goedkoop uiterlijk

De behuizing van de EM7485 bestaat volledig uit kunststof. Vergeleken met eerdere mediaspelers van Eminent vinden we het ontwerp vanwege de goedkope materiaalkeuze minder stijlvol. Aan de voorkant lijkt er door het zwartgelakte gedeelte net of er een display aanwezig is, maar na inschakeling van het apparaat blijkt dat een illusie.

Ten opzichte van voorganger EM7385 heeft Eminents nieuwste parapaardje minder aansluitingen aan boord. Zo zijn er in plaats van vier nu twee usb-poorten voorhanden. Verder heeft het technologiebedrijf de SATA host-aansluiting en wifi-module achterwege gelaten. Het goedkope materiaal en het verminderen van de hoeveelheid aansluitingen hebben wel als voordeel dat de adviesprijs van deze mediaspeler meevalt. Via een klepje aan de zijkant is het mogelijk om een 3,5 inch-schijf van maximaal 4 TB te monteren.

Degelijk menu

De gebruikersinterface ziet er degelijk uit, al is het op grafisch gebied geen hoogvlieger. Mediabestanden die op netwerkbronnen en lokale opslagdragers staan opgeslagen, herkent het apparaat feilloos. Fijn is dat deze mediaspeler, in tegenstelling tot het voorgaande model, nu wel in staat is om filminformatie en covers op te halen. Helaas kost deze functie wel veel tijd, want je dient voor iedere titel apart de gegevens binnen te halen.

Verder downloadt de EM7485 tijdens de filmweergave ontbrekende ondertitels. Eminent heeft er overigens voor gekozen om de ondersteuning voor Android en 'third-party' webdiensten te laten vallen. Gebruikers hebben wel toegang tot onder meer YouTube, Facebook, SHOUTcast en een browser. Ondersteuning voor Netflix ontbreekt.

Conclusie

Als je een omvangrijke filmcollectie hebt, zal deze mediaspeler goed van pas komen. De EM7485 heeft namelijk een brede bestandscompatibiliteit, waardoor dit apparaat meer videoformaten accepteert dan ingebouwde mediaspelers van smart tv's. Zo lukt het onder meer om iso-images van dvd's en blu-rays weer te geven. Ook liefhebbers van 3D-films kunnen met deze mediaspeler uit de voeten. Wanneer je de matige behuizing voor lief neemt, haal je met de EM7485 een prima mediaspeler in huis.

2 Reactie(s) op: Eminent EM7485 - Slimme aanvulling voor je televisie

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 10 juli 2014 16:07 Anoniem
  Wat moet je nu nog met een media speler? Op je laptop of comp kun je alles downloaden wat je maar wilt, even converteren naar het juiste formaat (vaak is dit al niet eens meer nodig) en je tv speelt het feilloos af op een usb stick.
  Alle mogelijkheden die deze mediaspeler heeft zijn ook op een laptop prima te doen/benutten en vervolgens speelt bijna elke tv van nu het bestand af via usb/ingebouwde mediaplayer. Zels een externe schijf kun je aan je tv hangen die daarna de films perfect weergeeft.Dit is alleen interessant voor mensen met een antiek televisie toestel. Dit is hetzelfde als een aparte ontvanger voor ditale tv, heden ten dage totaal achterhaald door de steeds slimmere toestellen van tegenwoordig.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 7 augustus 2014 16:43 Anoniem
  a
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.