EMINENT EM7680 - Mediaveelvraat met Kodi

Door: Maikel Dijkhuizen | 28 juni 2017 09:48

Review

Vanwege de belabberde bestandsondersteuning van smart-tv’s kunnen downloadfanaten niet om een externe mediaspeler heen. De nieuwe Eminent EM7680 voldoet nagenoeg aan alle eisen. Dit bescheiden kastje draait namelijk op de populaire mediasoftware Kodi en speelt 4K-beelden af op maximaal zestig frames per seconde. Wat wil je nog meer?

EMINENT EM7680

Prijs
€ 109,99
Videoresolutie
3840 x 2160 pixels
Mediaprocessor
Amlogic S905X (ARM Cortex A53)
Kloksnelheid
1,5 GHz
Videochip
ARM Mali-450MP
Ram
1 GB
Interne opslag
8 GB
Aansluitingen
Hdmi 2.0a, s/pdif (optisch), 3x usb 2.0, micro-sd-slot, 10/100 Mbit/s ethernet, wifi (802.11b/g/n)
OS
LibreELEC
Website
www.eminent-online.com
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Speelt alles af
 • LibreELEC (Kodi) werkt prima
 • Talloze add-ons
 • Drie usb-poorten
 • Minpunten
 • Matige behuizing
 • Vaste wifi-antenne
 • Geen Netflix
 • Niet de nieuwste Kodi-versie

Toegegeven, de EM7680 maakt niet meteen een verpletterende indruk. De platte behuizing bestaat volledig uit plastic en doet daardoor wat goedkoop aan. Verder is er een lelijke wifi-antenne, die je helaas niet zomaar kunt afkoppelen. Zeker voor medialiefhebbers die via een vaste netwerkkabel streamen, is dat toch wel een nadeel. Gelukkig heeft de behuizing ook positieve punten. Aan aansluitingen is bijvoorbeeld geen gebrek. De behuizing biedt overigens geen plek aan een interne schijf, er is alleen 8 GB flashgeheugen aanwezig.

Overloper

De EM7680 leunt dankzij het LibreELEC-besturingssysteem volledig op Kodi 16 Jarvis. Een opvallende zet aangezien voorloper EM7580 nog vertrouwde op concurrent OpenELEC. Voor LibreELEC verschijnen er regelmatiger updates, dus de overstap is in dat kader wel logisch. Bij het inschakelen, verschijnt Kodi direct op het scherm. Eerst geef je aan op welke (netwerk)locaties je films, series en muziek staan opgeslagen. Daarvan creëert Kodi dan een visueel aantrekkelijke mediabibliotheek. Van iedere film vraag je eenvoudig een samenvatting, trailer en afbeeldingen op. Navigeren gaat met de meegeleverde afstandsbediening uitstekend.

De behuizing van de Eminent EM7680 doet wat goedkoop aan.

Slikt alles

De kwaliteit van een mediaspeler staat of valt natuurlijk met de bestandscompatibiliteit. Dat zit bij deze EM7680 onder leiding van de Amlogic S905X-mediaprocessor wel goed! Zo krijgen we moeiteloos 4K-beelden aan de praat die gecodeerd zijn met de moderne h.265/hevc-codec. Ook met bekende bestandsformaten als mkv, mov, avi en flv weet deze speler raad. Verder is er ondersteuning voor originele filmrips die verpakt zijn als iso-image. De EM7680 geeft populaire surround-indelingen als dolby digital, dolby true-hd en dts(-hd) moeiteloos door aan de receiver. Kodi kun je uitbreiden met plug-ins. Netflix kun je overigens niet toevoegen, maar voor bezitters van een moderne (4K-)televisie inclusief smart-omgeving is dat niet zo’n ramp.

Conclusie

De EM7680 is niet bepaald een lust voor het oog, maar het is een prima mediaspeler. Het kastje doet wat het moet doen, namelijk alle gangbare mediaformaten in de hoogste resolutie afspelen. Daarnaast is het natuurlijk mooi meegenomen dat Kodi van lokale mediabestanden een fraaie mediacatalogus samenstelt.

0 Reactie(s) op: EMINENT EM7680 - Mediaveelvraat met Kodi

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.