Eminent HD Media RT EM7080

Door: frank-de-graaf | 21 april 2010 14:59

Apps & Software

De nieuwste mediaspeler van Eminent is de EM7080, die is uitgerust met de RT1083-mediaprocessor van Realtek. De afspeelmogelijkheden maken indruk, maar het is wel jammer dat Eminent opnieuw heeft gekozen voor een lelijke en goedkoop aandoende behuizing.

Kort nadat het vorige topmodel, de EM7075, was opgewaardeerd met een dts-decodeermogelijkheid, zag de EM7080 het licht. Hij biedt ruimte aan een 3,5 inch harde schijf die u snel kunt vullen via het netwerk, een usb-schijf of door de speler te koppelen aan een pc. Handig is de ondersteuning voor NZBGet, waardoor u automatisch kunt downloaden van usenet.

De behuizing lijkt op die van vorige Eminent mediaspelers.

Het hart wordt gevormd door een recente mediachip van Realtek, waardoor vrijwel alle gangbare formaten probleemloos zijn af te spelen. Lastige varianten als avchd-images of geavanceerdere codecs en mediacontainers worden allemaal geslikt. Leuk is de ondersteuning voor Blu-ray-images, inclusief hoofdstukken en ondertiteling. De ondersteuning voor Blu-ray-menu’s zette ons wel even op het verkeerde been. Een externe harde schijf waar een map op staat met de naam ‘BDMV’ in de root, wordt herkend als een Blu-ray-rip. Dat is weliswaar handig, maar de rest van de schijf blijft dan wel verborgen. Dankzij de voorvertoningsmogelijkheid ziet u direct hoe lang een film duurt en u krijgt u alvast een voorproefje. Zoals we van Eminent gewend zijn, is de uitrusting uitstekend verzorgd. De Nederlandstalige handleiding is duidelijk en overzichtelijk (hoewel NZBGet echter niet wordt uitgelegd), en u krijgt er iedere kabel bij die u nodig hebt (usb, hdmi, Component en Composiet).

Conclusie

Wie zich niet stoort aan de fan en de behuizing voor lief neemt, haalt voor minder dan 130 euro een uitstekend presterende mediaspeler in huis met vijf jaar garantie.

Eminent hdMEDIA RT EM7080

Prijs €127,-

Garantie 5 jaar

Videoformaten Geen volledige opgave, maar in ieder geval wmvhd, avchd, h.264, vc- 1,mpeg1/2/3/4, mkv, m2ts, ts, iso, avi, mov

Audioformaten Geen volledige opgave, maar in ieder geval: aac, pcm, dolby ac3, dts, dts-hd (pass thru), ac3

Overige formaten Jpg, bmp, tif, gif, png

Ondertitels Srt, ssa, smi en sub

In- en uitgangen Hdmi v1.3, component, composiet, optisch digitaal geluid, ethernet 10/100 netwerk, 2 usb-hostaansluitingen, 1 usb-slave

Resolutie 480p, 576p, 720p, 1080i en 1080p

Bestandssystemen Ntfs en fat

Oordeel 8/10

 

Pluspunten

Prettige bediening

Ondersteunt vrijwel alle mediaformaten

Prima afstandsbediening

Minpunten

Lelijke behuizing

Rumoerige ventilator

0 Reactie(s) op: Eminent HD Media RT EM7080

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.