Eminent hdMEDIA RT EM7167

Door: Maikel Dijkhuizen | 30 augustus 2011 10:47

Apps & Software

Eminent keert met de EM7167 terug naar de basis. In dit opslagmedium zijn audio- en video-aansluitingen verwerkt, zodat u rechtstreeks films kijkt of naar muziek luistert met uw afspeelapparatuur. U gebruikt het apparaat echter net zo gemakkelijk om uw foto's, documenten of andere digitale bestanden vanaf uw computer over te zetten.

De EM7167 ziet er eerder uit als een externe harde schijf dan als een mediaspeler. Het kastje is rechthoekig en bestaat uit zwart geborsteld aluminium. Het voorpaneel is voorzien van een aan/uit-schakelaar, kaartlezer en usb-poort. Achterop zijn aansluitingen voor usb-slave, composiet, HDMI en S/PDIF (optisch) te vinden. De behuizing maakt u open door aan de achterkant twee schroefjes los te draaien. Er is ruimte voor een SATA-schijf van 3,5inch. Helaas moet u eerst de hele printplaat uit het kastje schuiven om de schijf te monteren.

De mediaspeler heeft veel weg van een externe harde schijf.

Een ander minpunt is de afstandsbediening die u precies op het apparaat moet richten, want anders drukt u tevergeefs op de toetsen. Prettig is dat er geen ventilator aanwezig is, waardoor deze mediaspeler muisstil is. Rips van blu-ray-films en dvd's worden afgespeeld, maar u moet in een mappenstructuur wel handmatig het startbestand selecteren. Verder decodeert de speler AVCHD-films met uitsluitend een DTS-geluidsspoor zo nodig naar twee audiokanalen.

Conclusie

De EM7167 is een betaalbare oplossing voor gebruikers die een externe harde schijf met mediabestanden op een televisie en hifi-installatie willen aansluiten. U hoeft zich niet te verdiepen in allerlei netwerkopties, want een ethernet-poort ontbreekt. Omdat het apparaat aan de hand van de Realtek 1055DD-chipset alle bekende audio- en filmformaten prima weergeeft, zult u niet zo snel tegen afspeelproblemen aanlopen. Eminent levert dit product inclusief Nederlandstalige handleiding en twee videokabels.

Eminent hdMEDIA RT EM7167

Prijs € 89,95 (exclusief harde schijf)

Videoformaten Mkv, wmv, mov, mp4, mpg, ts, m2ts, mts, ifo, vob, iso, avi, flv

Videocodecs H.264, vc-1, wmv9, mpeg-1, mpeg-2, mpeg-4

Audioformaten Mp3, ogg, aac, wma, flac, ape

Afbeeldingsformaten Jpeg, bmp, gif, png, tif

Ondertitels Srt, smi, sub, vob, pgs

In- en uitgangen HDMI 1.3, composiet via 3,5 mm, s/pdif (optisch), 1 x usb-host, 1 x usb-slave, kaartlezer (sd/sdhc/mmc)

Resolutie 480p, 576p, 720p, 1080i, 1080p

Oordeel 6/10

Pluspunten

Speelt alles af

Videokabels meegeleverd

Stille mediaspeler

Minpunten

Schijfmontage niet gebruiksvriendelijk

Afstandsbediening nauwkeurig mikken

Startbestand selecteren in mappenstructuur

Geen netwerkaansluiting

0 Reactie(s) op: Eminent hdMEDIA RT EM7167

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.