Eminent WEB-TV BOX EM8100

Door: Maikel Dijkhuizen | 03 juli 2012 18:02

Apps & Software

Eminent speelt handig in op de stijgende populariteit van smart tv's. De WEB-TV BOX EM8100 voegt namelijk uitgebreide internetfuncties toe aan iedere televisie. Geïnteresseerden hoeven dus geen peperdure smart tv aan te schaffen. Daarnaast speelt het apparaat uiteraard ook lokale films zoals blu-ray-rips en mkv-bestanden af.

De behuizing van de WEB-TV BOX EM8100 blinkt uit in eenvoud. Het voorpaneel en de rechterzijkant bestaan uit zwart pianolak, Eminent heeft de overige delen voorzien van een doffe kleur. Aan de zijkant is er een usb-poort om bijvoorbeeld een losse harde schijf te koppelen. De overige aansluitingen bevinden zich aan de achterzijde, waaronder twee usb-poorten en een ethernet-aansluiting. De Realtek 1185-chipset zijn we al vaker tegengekomen in andere mediaspelers. Deze mediaprocessor speelt alle bekende video- en audiocodecs zonder morren vanaf netwerkbronnen of usb-opslagmedia af. Op zich is dat niets bijzonders, want nagenoeg alle mediaspelers kunnen tegenwoordig overweg met gangbare bestandsformaten.

Eminent probeert zich te onderscheiden van de massa door een breed scala aan internetfuncties naar de tv te brengen. In het eenvoudige menu vindt u de internetfuncties terug in het Portal-gedeelte. Het aanbod is gegroepeerd per land. Als u wilt, kunt u bijvoorbeeld ook Engelse, Duitse en Franse apps openen. Er zijn onder meer apps beschikbaar van Uitzending Gemist, European Football Matches, RTV Utrecht, PSV NetTV en Buienradar. Verder is er een browser aanwezig. Handig is dat u de volgorde van apps simpel wijzigt, zodat u favoriete webdiensten snel kunt openen. Uitzending Gemist werkt op deze mediaspeler prima. U kijkt hiermee in redelijke beeldkwaliteit naar uitzendingen op uw televisie. Wel missen we een zoekfunctie in deze app. Eminent heeft voor de besturing van de speler apps ontwikkeld voor iOS en Android. U hoeft hiervoor alleen het lokale IP-adres van de mediaspeler in te voeren en verbinding te maken.

Conclusie

De WEB-TV BOX EM8100 is een uitstekende mediaspeler met talloze internetfuncties. Vooral de goede implementatie van Uitzending Gemist is een waardevolle toevoeging. Daarnaast accepteert het apparaat alle bekende bestandsformaten en HD-audio, zodat u iedere gedownloade film zonder beperkingen op uw televisie bekijkt. Een uitgebreide Nederlandse handleiding wordt meegeleverd op cd-rom. Wenst u liever een mediaspeler met plaats voor een 3,5inch-schijf, dan heeft Eminent de WEB-TV BOX EM8102, die twintig euro duurder is.

Eminent WEB-TV BOX EM8100

Prijs € 129,99

Mediaprocessor Realtek 1185

Geteste firmware-versie 111223 v2.0.6(7303)

Videoformaten Iso, ts, vob, avi, mkv, flv, mov, m2ts

Videocodecs Mpeg-1, mpeg-2, mpeg-4, divx, xvid, vc-1, h.264, x264

Audioformaten Aac, mp2, mp3, flac, ogg, ape, ra, ac3, DTS, DTS-HD MA, Dolby TrueHD

Afbeeldingsformaten Jpeg, bmp, gif, tif, png

Ondertitels Srt, smi, sub, vobsub, pgs

In- en uitgangen HDMI 1.3, composiet, s/pdif (optisch en coaxiaal), 3 x usb-host, ethernet 10/100

Oordeel 9/10

Pluspunten

Veel internetfuncties

Drie usb-poorten

Gebruiksvriendelijk

Minpunten

Geen zoekfunctie in Uitzending Gemist

1 Reactie(s) op: Eminent WEB-TV BOX EM8100

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 23 november 2013 17:57 Anoniem
    Jammerlijk dat het toestel niet waarmaakt wat er op de verpakking staat, niet kopen en uitkijken naar een echte streamer is hier een duidelijke boodschap
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.