Emtec Movie Cube S800H

Door: frank-de-graaf | 19 mei 2010 14:13

Overige elektronica

De fraai vormgegeven Emtec Movie Cube maakt het dankzij zijn ingebouwde DVB-T-tuner mogelijk om televisie te kijken en op te nemen. Verder fungeert de Emtec als netwerkschijf, kan hij downloaden via bittorrent en is hij in te zetten als webserver.

Emtec probeert met de S800H een plaatsje te verwerven in het hogere segment van mediaspelers en is daar wat ons betreft in geslaagd. De speler is voorzien van alle toeters en bellen; het maakt niet uit of u een complete thuisbioscoop met full HD-mogelijkheden hebt staan of een simpele ouderwetse televisie die geen enkel HD-formaat lust. Op het eerste gezicht is de ingebouwde DVB-T-tuner handig om televisie te kijken, maar schijn bedriegt. Eerst dient u zelf een (niet meegeleverde) antenne aan te sluiten, om er dan achter te komen dat er geen plaats is voor een chipkaart van bijvoorbeeld Digitenne. Van de tientallen zenders blijven dan alleen de zogenoemde ‘free to air’ zenders over (Nederland 1, 2 en 3 en een regionale zender). De S800H beschikt over een elektronische programmagids en dankzij de ingebouwde opnamefunctie is het mogelijk om uitzendingen op te nemen en later af te spelen. Aangezien de mediaspeler zich met gedeelde mappen op het netwerk manifesteert, kunt u de opnames in .ts-formaat ook via uw computer afspelen.

Aansluitingen genoeg

Is de S800H dankzij de beperkte tv-tuner een mindere mediaplayer? Zeker niet. De speler beschikt over een indrukwekkende hoeveelheid in- en uitgangen. Een antenne-ingang voor de DVB-T-tuner ligt voor de hand, maar er is ook een uitgang die doorgelust kan worden naar de televisie. Verder zijn er twee usb-aansluitingen voor externe schijfjes en usb-sticks aanwezig, en kunt u de speler ook via usb op een pc aansluiten. Voor de weergave hebt u de keuze uit HDMI, Component en de wat ouderwetse Composiet- en scart-aansluiting. Via de ingebouwde ethernetpoort of de optionele wifi usb-dongle maakt u verbinding met het netwerk.

De afspeelmogelijkheden zijn groot. Weliswaar ontbreekt ondersteuning voor Blu-ray-menu’s en komen niet alle ondertitels tevoorschijn als we handmatig het grootste m2ts-bestand starten, maar verder geeft de speler alles weer. Downmixen van DTS-geluid naar stereo is aanwezig, en via de optische S/Pdif aansluiting is DTS ook door te lussen naar een AV-versterker. Zoals we van Emtec gewend zijn, is het menu gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Alle losse onderdelen zijn eenvoudig te vinden en u kunt eenvoudig gebruikmaken van mediabronnen op het netwerk. Lastig blijft dat een film pas na een paar seconden is te starten omdat de voorvertoningsmogelijkheid de toegang tot de film even blokkeert.

Conclusie

De S800H is een dure, maar veelzijdige speler. Als het u alleen om het afspelen van films gaat, dan zijn er alternatieven zonder harde schijf beschikbaar voor ongeveer de helft van de prijs. Wie kan leven met het beperkte aanbod van zenders, doet met de Emtec Moviecube echter een prima aanschaf.

Emtec Movie Cube S800H

Adviesprijs € 219,- inclusief 500 GB harde schijf

Videoformaten Avi, mkv, mpg, mp4, mpg/ts, mov, vob, dat, ifo, wmv, rm, rmvb

Audioformaten Mp3, ogg, wma, wav, en flac

Overige formaten Jpg, bmp

Ondertitels Srt, ssa, smi en sub, idx+sub

In- en uitgangen HDMI v1.3, component, composiet, scart, optisch digitaal geluid, ethernet 10/100-netwerk, 2 usb-host-aansluiting, 1 usb slave

Resolutie 480p, 576p, 720p, 1080i en 1080p

Bestandssystemen NTFS en FAT

Garantie 2 jaar

Oordeel 8/10

Pluspunten

Alle denkbare aansluitingen

Brede ondersteuning mediaformaten

Fraaie en degelijk

Minpunten

Onduidelijke handleiding

Onhandige afstandsbediening

0 Reactie(s) op: Emtec Movie Cube S800H

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.