Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Enquêtes maken met Facebook Vragen

Door: Martin Gijzemijter Martin | 27 mei 2011 13:39

How To

U hebt wellicht gemerkt dat wanneer u een bericht op Facebook plaatst, daar doorgaans veel reacties op komen, omdat het door veel mensen wordt bekeken. Het is nu ook mogelijk om die kracht van Facebook te gebruiken om antwoord te krijgen op vragen, met behulp van Facebook Vragen.

Facebook zal deze functie geleidelijk uitrollen voor alle gebruikers, maar wie er nu al gebruik van wil maken, kan surfen naar www.facebook.com/questions en klikken op Vragen inschakelen (is deze functie op uw account al ingeschakeld, dan staat dat erbij). Wanneer u nu kijkt op uw profiel bij het veld statusupdate, ziet u naast Status, Foto, Link en Video, nu ook een optie Vraag. Klik hierop om een vraag te stellen in de vorm van een statusupdate. U kunt simpelweg een open vraag stellen door deze in te vullen en te klikken op Vraag stellen, maar u kunt ook klikken op Pollopties toevoegen om van uw vraag een meerkeuzevraag te maken. Plaatst u het vinkje bij de optie Iedereen mag opties toevoegen, dan geeft u andere Facebook-gebruikers de mogelijkheid om zelf antwoorden toe te voegen waar anderen op kunnen klikken. Zo kunt u gebruik maken van de expertise van anderen. Overigens is dit natuurlijk niet alleen voor nuttige doeleinden, u kunt ook simpelweg een vraag maken om te ontdekken welke films uw vrienden willen zien tijdens een filmmarathon of iets dergelijks.

U kunt kiezen voor een open vraag of een vraag met meerkeuze antwoorden.

Specifieke vrienden vragen

Wanneer u hebt geklikt op Vraag stellen, staat deze op uw prikbord, maar het kan natuurlijk zijn dat deze aan de aandacht van uw vrienden ontsnapt. Door onder deze vraag te klikken op Vraag het aan je vrienden, kunt u de vraag naar specifieke vrienden sturen. Zo hebt u sneller een antwoord en vrienden kunnen de vraag op hun beurt weer ‘doorstellen’. De antwoorden op uw vraag worden onder de vraag geplaatst, net als gewone reacties op een bericht, met als verschil dat als u hebt gekozen voor Pollopties toevoegen, u kunt zien welk percentage op een bepaald antwoord heeft geklikt.

Wanneer u anderen in staat stelt om opties toe te voegen, kunnen zij zelf antwoorden toevoegen (waaronder links naar Facebook-pagina’s).

1 Reacties op: Enquêtes maken met Facebook Vragen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 3 jaren geleden
    Dat lijkt mij heel handig ,maar er gebeurt niets bij mij ,enig idee hoe dat kan ?
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.