EPOS GSP 601 Gaming Headset - Zuivere sound voor gamers

Door: Robbert Brus | 28 maart 2021 15:49

EPOS GSP 601 Gaming Headset
Review

De EPOS Sennheiser GSP 601 is met zijn industriële look een opvallende headset die het niet van tierelantijntjes als ledverlichting of felle kleuren hoeft te hebben. Wel is direct duidelijk dat EPOS zich met dit ontwerp richt op de gamers. Naast een opvallende look onderscheidt deze headset zich ook met zeer zuiver geluid.

EPOS Sennheiser GSP 601 Gaming Headset

Prijs € 199,-
Gewicht 395 gram
Aansluitingen 3,5 mm audio jack (zowel een 4-polige als twee 3-polige 3,5mm jackkabel meegeleverd).
Frequentiekarakteristiek 10Hz-30KHz
Impedantie 28 ohm
Geluidsdruk 112 dB SPL @ 1 kHz, 1V RMS
Afmetingen 80 x 190 x 165 mm
Kabellengte 2.5 m pc-kabel/ 1.5 m console kabel
Website www.eposaudio.com
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Zeer zuiver geluid
  • Prima microfoon
  • Comfortabel
  • Minpunten
  • Prijs
  • Eigen ontwerp geluidsingang

Met de GSP 601 richt EPOS zich vooral op de zuiverheid van het geluid. Dat is bij deze headset ook erg goed gelukt. De zuivere tonen en het zeer brede geluidsveld klinken mooier dan we tot nu toe hebben gehoord in een gamingheadset. Dit lijkt wel ten koste te zijn gegaan van de bas. Deze is namelijk in de GSP 601 een stuk minder aanwezig dan we gewend zijn van een gaming headsets. De bas die aanwezig is, is wel van hoge kwaliteit. Zelfs als we het volume vol aandraaien horen we in de EPOS Sennheiser GSP 601 geen clipping of andere vervormingen.

EPOS GSP 601 Gaming Headset
EPOS GSP 601 Gaming Headset
EPOS GSP 601 Gaming Headset

Ontwerp

Het design van de EPOS Sennheiser GSP 601 onderscheid zich eveneens van andere headsets dankzij de opvallende industriële look. De oorschelpen zitten vast aan een metalen houder die horizontaal en verticaal kunnen kantelen. Het geheel zit op een hoofdband waarin de kabels netjes zijn weggewerkt. De koperkleurige kapjes op de zijkanten kunnen desgewenst vervangen worden door de twee meegeleverde witte kapjes. Het geheel voelt solide aan. Bij de headset worden twee audiokabels geleverd: de ene kabel mondt uit in een 4-polige 3.5mm jack aansluiting bedoeld voor spelcomputers, de tweede kabel mondt uit in twee 3-polige 3.5mm jack aansluitingen. De headset zelf heeft een door EPOS ontworpen lange plug die diep in de headset gestoken wordt.

EPOS GSP 601 Gaming Headset
EPOS GSP 601 Gaming Headset
EPOS GSP 601 Gaming Headset

Comfort

Dankzij de dikke kussens op de hoofdband ligt de headset comfortabel op de schedel. De oorschelpen dekken de oren goed af en dempen het geluid ook ruim voldoende. Aan de linkerkant van de headset zit een microfoon die ingeschakeld wordt als deze naar beneden wordt gedraaid. Op de oorschelp aan de rechterkant kan aan de grote witte knop worden gedraaid om het volume aan te passen. 

Conclusie

Over smaak valt niet te twisten en hoewel wij erg te spreken zijn over de kwaliteit, vragen we ons wel af of alle gamers net zo gecharmeerd zullen zijn. Zeker met een prijskaartje van 199 euro raden we aan te wachten tot je de GSP 601 zelf ergens veilig kunt uitproberen. Aan de hoogstaande geluidskwaliteit zal het zeker niet liggen, het is vooral een kwestie van smaak.

0 Reactie(s) op: EPOS GSP 601 Gaming Headset - Zuivere sound voor gamers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.