Eufy eufyCam 2 - Intelligente batterycam met een lange accuduur

Door: Maikel Dijkhuizen | 23 maart 2020 16:59

Anker EufyCam 2
Review

Amper een jaar na de introductie van de Eufy eufyCam vindt moederbedrijf Anker het alweer tijd voor een opvolger. De belangrijkste speerpunten van de kersverse eufyCam 2 zijn nog altijd een lange accuduur, eenvoudige montage en gratis opslag van videobeelden. De vernieuwde versie is daarentegen iets slimmer, waardoor je minder kans hebt op valse alarmmeldingen.

Eufy eufyCam 2

Prijs € 349,- (duopack)
Resolutie 1920 × 1080
Interne opslagcapaciteit 16 GB
IP-certificaat IP67
Ondersteunde platformen Apple HomeKit, Google Home, Amazon Alexa
Website www.eufylife.com/nl
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Lange accuduur
  • Goede beeldkwaliteit
  • Gebruiksvriendelijk camerasysteem
  • Minpunten
  • Diefstalgevoelige montage
  • Prijzig
  • Fletse kleuren bij schemering

Heb je vorig jaar al de eerste eufyCam aangeschaft en wil je het camerasysteem uitbreiden? Geen probleem, want de nieuwe versie eufyCam 2 werkt naadloos samen met het eerder uitgebrachte model. Hoewel de weerbestendige behuizing bestaat uit kunststof, is deze ip-camera behoorlijk robuust. Voor de montage heb je keuze tussen een magnetische kogelconstructie (binnen) en montagebeugel met schroeven (buiten). Fijn is dat je de bewakingscamera’s alle kanten op kunt draaien. Voor het opladen van de accu haal je de camera eenvoudig los. Selecteer bij buitengebruik wel een hoge ophanglocatie, want de eufyCam 2 is helaas diefstalgevoelig.

Anker EufyCam 2
Het duopack bestaat uit een basisstation en twee camera's

Camerasysteem configureren

Anker EufyCam 2
De behuizing is voor een groot gedeelte gevuld met accucellen.

De eufyCams communiceren draadloos met het meegeleverde basisstation. Voor netwerktoegang koppel je dit basisstation met een ethernetkabel aan een router of switch. Een luide vrouwenstem vertelt na inschakeling dat je de Nederlandstalige Eufy Security-app op een smartphone dient te installeren. Zodra je hierin een account hebt aangemaakt, meld je de eufyCams op het basisstation aan. Dit werkt allemaal erg soepel. Gunstig is dat dit Anker-product een groot draadloos bereik heeft. Hierdoor kost het bij een doorsnee woning geen moeite om de ip-camera’s in en om het huis te monteren.

Beeldkwaliteit

De eufyCam 2 ondersteunt een resolutie van 1080p en maakt scherpe video-opnamen met heldere kleuren. Wel heeft de camerasensor voldoende licht nodig, want bij een klein beetje schemering ogen de beelden ietwat flets. Vanwege de groothoeklens kun je een behoorlijk gebied filmen. Bij de eerste eufyCam had het basisstation een micro-sd-kaartslot voor de lokale opslag van videobeelden, maar dit onderdeel is uit de tweede versie geschrapt. Er is namelijk standaard al 16 GB opslagcapaciteit aan boord. Na bewegingsdetectie bewaart het camerasysteem standaard een videoclip van twintig seconden. De eufyCam 2 detecteert personen, zodat je bijvoorbeeld bij huisdieren, vallende bladeren of langsrijdende auto’s geen valse meldingen ontvangt. Volgens de fabrikant verhoogt de eufyCam 2 rondom mensen de beeldkwaliteit, maar tijdens onze test zagen we tussen personen en overige objecten geen verschil in scherpte.

Conclusie

Net als zijn voorganger is de eufyCam 2 uiterst gebruiksvriendelijk, want zowel de montage als configuratie levert naar verwachting bij niemand problemen op. Verder zijn de videokwaliteit en beschikbare functies in orde. Daar betaal je helaas wel veel geld voor. Naast de hoge aanschafprijs is de diefstalgevoelige montage een minpunt.

0 Reactie(s) op: Eufy eufyCam 2 - Intelligente batterycam met een lange accuduur

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.