Eufy EufyCam - Draadloos videobewakingssysteem met riante accucapaciteit

Door: Maikel Dijkhuizen | 08 september 2019 10:12

Eufy Cam
Review

Videobewaking staat bij veel mensen hoog op de agenda, maar vaak hikken ze aan tegen de aanleg van meterslange kabel. De prijzige EufyCam komt in dat geval mooi van pas. Deze weerbestendige bewakingscamera bevat een accu die het volgens de fabrikant tot een jaar lang volhoudt. Computer!Totaal wierp een blik op dit veelbelovende videobewakingssysteem.

Eufy EufyCam

Prijs € 399,- (duopack)
Camerasensor Sony Exmor IMX323
Resolutie 1920 × 1080
Diagonale kijkhoek 140 graden
Videoformaat H.264
Capaciteit micro-sd-kaartlezer 128 GB
Accucapaciteit camera 13400 mAh
IP-certificaat IP67
Website www.eufylife.com
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Eenvoudig in gebruik
 • Prima beeldkwaliteit
 • Ruime accucapaciteit
 • Geen extra (abonnements)kosten
 • Minpunten
 • Duur
 • Engelstalige app
 • Tijdrovende configuratie

Eufy komt uit de stal van Anker Innovations. Het Chinese merk is onder meer bekend om zijn powerbanks, oplaadkabels en slimme verlichtingssystemen, maar het bedrijf produceert ook interessante bewakingscamera’s. Op de redactie ontvingen we een Eufycam starterspakket met daarin een basisstation en twee draadloze camera’s.

Eufy Cam
De EufyCam heeft met een lengte van ruim tien centimeter een bescheiden formaat.

Diefstalgevoelige montage

In tegenstelling tot veel hedendaagse ip-camera’s levert Eufy een basisstation mee. Nadat je dit netwerkapparaat aan een router of switcht koppelt, genereert het basisstation een eigen draadloos signaal. Fijn is dat deze zogeheten HomeBase een back-up-batterij bevat. Valt de stroom onverhoopt uit, dan blijft het bewakingssysteem dus actief. Voor de montage van de bewakingscamera’s levert Eufy twee hulpstukken mee. Je kunt namelijk kiezen tussen een magnetische kogelconstructie en flexibele wandsteun met schroefdraad. Een diefstalbestendige montage is helaas niet mogelijk, dus let bij buitengebruik goed op waar je de camera ophangt. Aan de hand van duidelijke stappen in de Engelstalige Eufy Security-app krijgen we de boel eenvoudig aan de praat. Reserveer voor de configuratie wel voldoende tijd. Zo stond er tijdens onze test een minutenlange software-update klaar.

Beelden opslaan

De HomeBase heeft een behoorlijk bereik, dus je kunt de camera’s best een eindje verderop positioneren. Voor een optimale batterijduur maakt de EufyCam na bewegingsdetectie filmpjes van twintig seconden. In de instellingen pas je de cliplengte desgewenst aan. Videobeelden bewaart dit bewakingssysteem op een meegeleverde micro-sd-kaart van 16 GB. Deze geheugenkaart bevindt zich in het basisstation. Als alternatief kun je de bestanden ook naar een nas wegschrijven. Waar fabrikanten als Ring en Nest betaalde cloudabonnementen aanbieden, kiest Eufy uitsluitend voor lokale opslag. De Sony-camerasensor levert scherp beeld met heldere kleuren. Personen zijn hierop gemakkelijk herkenbaar. Vanwege de groothoeklens met een bereik van 140 graden ogen de beelden ietwat bolvormig. Vanuit de overzichtelijke app activeer je desgewenst een sirene, tweewegaudio en handmatige opnames.

Eufy Cam
Op een iPhone of Androidtoestel vraag je direct de livebeelden op.

Conclusie

Zoek je een gebruiksvriendelijk videobewakingssysteem zonder dat je te maken krijgt met aanvullende kosten? De EufyCam is dan een uitstekende keuze. Het starterspakket is weliswaar prijzig, maar je krijgt daar wel twee camera’s met een prima accuduur, forse kijkhoek en weerbestendige behuizing voor terug. Nadelen zijn de diefstalgevoelige wandconstructie (wel sirene instelbaar) en Engelse voertaal binnen de app.

1 Reactie(s) op: Eufy EufyCam - Draadloos videobewakingssysteem met riante accucapaciteit

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 9 september 2019 10:10 dijkd
  Hebben jullie dit product uberhaubt gebruikt? Is er iets te zeggen over bereik, beeldkwaliteit, accuduur in de praktijk? Best praktische zaken als je een camera uitkiest
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.