Facebook-account permanent verwijderen

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 25 augustus 2010 15:42

How To

Zo makkelijk als het is om een Facebook-account te maken, het verwijderen ervan is een stuk ingewikkelder. Eigenlijk is het belachelijk een handleiding te moeten schrijven voor het verwijderen van uw Facebook-account, al is het tegenwoordig al een stuk beter dan een jaar geleden.

Wanneer u niet alleen van uw Facebook-account af wilt, maar bijvoorbeeld ook van uw Twitter-account, is het wellicht het eenvoudigst om gebruik te maken van de Web 2.0 Suicide Machine. Deze dienst is speciaal gemaakt om u zo snel mogelijk ‘sociaal netwerkloos’ te maken. U geeft uw gebruikersnaam en wachtwoord van bijvoorbeeld Facebook (het is verstandig eerst even een onbenullig wachtwoord in stellen bij Facebook dat u nooit ergens anders voor gebruikt) en de service verwijdert al uw connecties, uw profielfoto en uw notificaties, oftewel: alle inhoud. Het account is daarmee niet verwijderd. Maar wat overblijft is een account zonder inhoud, dat voortaan niet meer uw probleem is, maar dat van Facebook. Nadeel: deze service heeft zéér beperkte capaciteit en is daarom niet altijd beschikbaar.

De Web 2.0 Suicide Machine is effectief, maar helaas ook vaak druk en onbeschikbaar.

De alternatieve methode is een methode die officieel door Facebook wordt geboden: het opzeggen van uw account, waarmee deze ook daadwerkelijk volledig verwijderd wordt. Sinds enige tijd biedt Facebook deze optie eindelijk, maar er klinken regelmatig klachten online van mensen die de knop hebben aangeklikt en vervolgens na verloop van tijd ontdekken dat hun account nog actief is. De reden hiervoor is dat het account niet onmiddellijk wordt verwijderd, maar pas na veertien dagen inactiviteit. In die twee weken mag u niets, maar dan ook niets met uw account doen. U mag dus niet inloggen, geen blog gekoppeld hebben die uw profiel bijwerkt, geen Facebook-app op een telefoon hebben die de status bijwerkt of berichten van uw vrienden weergeeft, enzovoort. Vertoont uw account toch enige vorm van activiteit binnen de veertien dagen, dan wordt uw account niet opgeheven (Facebook ziet u liever komen dan gaan). Met dit in het achterhoofd, is drukken op een knop het enige dat u hoeft te doen. Log in op Facebook en surf naar deze pagina. Klik op Verzenden en onthoud u twee weken lang van alle Facebook-gerelateerde zaken. Pas dan bent u verlost van uw account.

Ondanks de waarschuwingstekst wordt uw account niet opgeheven wanneer u interactie blijft ‘plegen’ met uw profiel.

1 Reactie(s) op: Facebook-account permanent verwijderen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 30 maart 2014 10:10 Anoniem
    Wachtwoord in voeren is hopeloos….
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.