Fantec 3DFHDL

Door: Maikel Dijkhuizen | 16 mei 2012 12:20

Apps & Software

De Fantec 3DFHDL heeft een zeer luxe uitstraling. Dankzij de aluminium behuizing is deze mediaspeler goed bestand tegen een stootje. Het mooie kleurendisplay biedt daarnaast extra gebruiksgemak. Met de behuizing zit het dus wel goed, maar ook op het gebied van afspeelmogelijkheden gaat de Duitse fabrikant met zijn tijd mee.

De 3DFHDL heeft een staande behuizing. Door deze keuze onderscheidt Fantec zich van de meeste concurrerende spelers. Zoals we vaker zien bij de modellen van dit merk, heeft dit exemplaar aan de bovenkant een vierkant kleurendisplay. Aan de hand van een mappenstructuur en coverafbeeldingen selecteert u mediabestanden, zonder dat u daarbij een televisie nodig hebt. Zeker voor muziekliefhebbers is dat ideaal! Wel reageert het display vrij traag op de afstandsbediening.

Met de meegeleverde schroefjes monteert u desgewenst een 3,5inch-schijf in de speler. Het aluminium frame en de harddiskhouder dient u los te maken, waardoor de montage stroever verloopt vergeleken met andere mediaspelers. Een usb3.0-slave-poort is gereed om de schijf aan een pc te koppelen, zodat u snel data overpompt. De Realtek 1186-chipset vormt de drijvende kracht binnen de 3DFHDL. Een voordeel is dat deze mediaprocessor in combinatie met HDMI 1.4 3D-beelden van HD-films kan weergeven. Een hoorbare ventilator aan de onderzijde is verantwoordelijk voor de warmteafvoer. De opstarttijd van de 3DFHDL is behoorlijk lang. Het duurt ruim een halve minuut voordat het degelijke hoofdmenu verschijnt. De gebruikersomgeving laat zich makkelijk bedienen, al zijn sommige delen niet vertaald naar het Nederlands. Media groepeert de speler netjes in op films, muziek en foto's. Een browser en tien apps zorgen voor interactie met het web. Fantec voegt binnenkort Android toe aan de gebruikersomgeving middels een firmware-update.

Conclusie

De meeste mediaspelers geven tegenwoordig zonder problemen alle gangbare bestandsformaten weer. Gelukkig is dit model daar geen uitzondering op. Of het nu om blu-ray-rips, mkv-bestanden of iso-images gaat, de 3DFHDL slikt het allemaal. Andere zaken van deze mediaspeler zijn wel voor verbetering vatbaar, zoals de schijfmontage, de reactietijd van het schermpje en de geluidsproductie van de ventilator. Bovendien is het product wat aan de dure kant.

Fantec 3DFHDL

Oordeel 6/10

Prijs € 239,-

Mediaprocessor Realtek 1186

Geteste firmware-versie V10.1.11 r7062

Videoformaten Avi, vob, mkv, mov, mp4, mpg, ts, wmv, dat, ifo, rm, rmvb, m4v, iso, mts, m2ts, asf, flv

Videocodecs Mpeg-1, mpeg-2, mpeg-4, xvid, wmv9, h.264, divx

Audioformaten Mp3, mp2, ogg, wma, wav, flac, pcm, lpcm, ms-adpcm, ac3, cook, ra, Dolby Digital (Plus), Dolby TrueHD, DTS, DTS HD MA

Afbeeldingsformaten Jpeg, bmp, gif, tif, png

Ondertitels Srt, smi, ssa, sub, sub + idx

In- en uitgangen HDMI 1.4, composiet, component, s/pdif (optisch en coaxiaal), 2 x usb-host, 1 x usb-slave, ethernet 10/100/1000

Pluspunten

Robuuste behuizing

Handig kleurendisplay

Prettige afstands­bediening

Minpunten

Monteren schijf omslachtig

Geen HDMI-kabel meegeleverd

Ventilator hoorbaar

Lange opstarttijd

0 Reactie(s) op: Fantec 3DFHDL

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.