4 functies die Samsungs Gear S2-smartwatch uniek maken

Door: Redactie Computer!Totaal Redactie Computer!Totaal | 04 september 2015 13:00

Nieuws

Samsung heeft tijdens de IFA-beurs in Berlijn de Gear S2 smartwatch gepresenteerd. Deze smartwatch onderscheidt zich door het draaipaneel aan de zijkant van het horloge, maar dat is niet het enige. Hier lees je over de vier functies die de Gear S2 tot een unieke smartwatch maken.

Draaipaneel

Je kunt de smartwatch bedienen door het draaipaneel aan de zijkant van het horloge. Hierdoor hoef je niet met je vingers op het scherm en blijf je altijd zicht op het scherm houden. Naast het draaipaneel is het ook mogelijk om direct naar je doel te gaan, doordat het 1,2 inch oled-scherm over een touchscreen functie beschikt. Er zit ook een fysieke home- en terug-knop aan de zijkant van de smartwatch.

3G, nfc, wifi en bluetooth

De smartwatch ondersteunt bluetooth en wifi. Sommige modellen kunnen ook 3G internet gebruiken, dit komt door een ingebouwde e-simkaart. De wearable maakt ook gebruik van een nfc-chip. Dit is een goede toevoeging voor het gebruik van het contactloos betalen met Samsung Pay.

Tizen als kloppend hart

De Samsung Gear S2 draait op Tizen. Dat is het besturingssysteem van Samsung zelf. Toch is het mogelijk om de Samsung Gear S2 naast de Samsung smartphones ook te koppelen aan andere Android-toestellen. Het moet wel minimaal een Android 4.4-telefoon zijn die met minimaal 1,5 GB RAM geheugen uitgerust is.

Sport-buddy en sleutel tot je slimme huishouden

De wearable is stof- en waterbestendig. Daarnaast zit er een fitnessfunctie op. Deze geeft onder meer aan wanneer je te lang niet beweegt. Samsung wil de smartwatch op lange termijn ook invoeren in het zogenoemde slimme huishouden. Hierdoor kan je met je smartwacht gekoppelde apparaten besturen.

1 Reactie(s) op: 4 functies die Samsungs Gear S2-smartwatch uniek maken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 27 november 2015 15:36 Anoniem
    APP aanbod is afhankelijk van Samsung smartphone of ander merk. Geen Samsung- geen betaalde apps of wijzerplaten. Dat beperkt het aanbod aanzienlijk.
    Dus wel standaard apps en functionaliteit, maar Vwb aanvullende app's kan de smartphone beperkend zijn! Verder een heel mooie smartwatch die doet wat hij belooft. Echter prijs en functionaliteit zijn niet in overeenstemming
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.