FileMind QuickFix 1.0

Door: Robbin Ooijevaar | 10 januari 2012 18:06

Apps & Software

Een fotobestand herbergt veel meer informatie dan alleen een afbeelding. In het bestand is informatie verborgen over de camera en de instellingen die gebruikt worden om de foto te nemen (sluitertijd, witbalans, etc). Deze extra gegevens worden ook wel EXIF-informatie genoemd.

Als u foto's maakt met een smartphone, is de kans aanwezig dat de afbeelding ook coördinaten opneemt in het bestand. Met deze locatiegegevens kunt u in een fotoprogramma als Picasa zien waar een foto gemaakt werd. Deze functie is leuk voor vakantiefoto's, maar kan ook onwenselijk zijn als u bijvoorbeeld afbeeldingen rondstuurt via mail, publiceert op internet of gebruikt in een advertentie. FileMind QuickFix is een schoonmaakprogramma voor EXIF-gegevens waarmee u eenvoudig de extra informatie uit het fotobestand verwijdert. Quick fix metadata ondersteunt veel bekende fotobestanden waaronder jpg, psd, tif, gif, png en RAW-formaten. Start FileMind QuickFix op, sleep de afbeeldingen die u wilt opschonen naar het FileMind QuickFix-venster en klik op Quick fix metadata. De informatie wordt direct verwijderd. Hierbij maakt FileMind QuickFix kopieën van de bestanden. De originele afbeeldingen blijven dus bewaard. Als u niet wilt werken met kopieën maar de gegevens direct uit de originele bestanden wilt verwijderen, open dan het menu Settings en verwijder het vinkje bij Save original file.

FileMind QuickFix verwijdert gps-coördinaten en andere EXIF-gegevens uit fotobestanden.

FileMind QuickFix 1.0

Freeware

Taal Engels

Download 5,3 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen 20 MB harde schijf ruimte, 1 GB RAM

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: FileMind QuickFix 1.0

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.