Films en tv-uitzendingen streamen

Door: Maikel Dijkhuizen | 01 november 2012 17:22

Apps & Software

Downloaden is ouderwets en niet meer nodig. Iedereen in Nederland en België gebruikt zo langzamerhand wel een breedbandverbinding. We kunnen dus net zo goed films en tv-uitzendingen streamen. Wel zo gemakkelijk, want daarmee besparen we veel schijfruimte. En bovendien: geen last meer van lange wachttijden!

Op usenet en bittorrent zijn weliswaar talloze leuke films en tv-programma's te vinden, maar bij deze downloadmethoden moeten we wel veel geduld hebben. Het alternatief is om videomateriaal naar de computer te streamen. In dit artikel laten we zien welke interessante Nederlandse en Amerikaanse streamingdiensten er bestaan. Daarnaast leggen we uit hoe deze optimaal te gebruiken zijn.

Smart TV

Duurdere televisies hebben tegenwoordig standaard een netwerkaansluiting aan boord. Hierdoor hebben we met de afstandsbediening vanaf de bank toegang tot het web. De benaming voor dit soort toestellen is Smart TV. Afhankelijk van het merk televisie zijn er verschillende streamingdiensten beschikbaar. Zo biedt Samsung onder meer de apps Pathé Thuis en MovieMax aan, waarbij voor enkele euro's films te huren zijn.

Ook zijn uitzendingen van het NOS Journaal en Studio Sport terug te kijken, en is YouTube te raadplegen. RTL XL en Uitzending Gemist hebben contracten afgesloten met Philips. Op geschikte toestellen van dit merk kunnen we dus uitzendingen terugkijken via internet.

Geen Smart TV in huis? Doorloop dat snel onderstaande cursus voor het streamen van video op een pc.

0 Reactie(s) op: Films en tv-uitzendingen streamen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.