Firaxis onthult RTS-game Xcom: Enemy Unknown

Door: Elmar Rekers | 06 januari 2012 10:30

Video

Firaxis, ontwikkelaar van onder meer de Civilization-games, doet donderdag Xcom: Enemy Unknown uit de doeken. In tegenstelling tot de binnenkort te verschijnen Xcom shooter, gaat deze game terug naar de RTS-roots van de serie.

Onlangs werd bekend dat Firaxis bezig was met een strategiespel op basis van de Unreal Engine 3, maar nu pas leren we dat het hier om een nieuwe Xcom-titel gaat. In het tijdschrift Game Informer laat de ontwikkelaar weten dat Xcom: Enemy Unknown naar de Xbox 360, PlayStation 3 en pc komt.

Buitenaards

Traditiegetrouw zullen spelers in de game leiding geven aan Xcom, een organisatie die de aarde moet beschermen tegen buitenaardse aanvallen. Veel details worden er echter nog niet over de game gegeven. Wel meldt de Civilization-maker dat zijn nieuwe game zowel realtime als turn-based gameplay zal krijgen.

Xcom: Enemy Unknown staat gepland voor een release in de herfst van 2012. Fans van de serie kunnen echter op 9 maart al aan de slag met de shooter Xcom. Een game van ontwikkelaar 2K Marin.

0 Reactie(s) op: Firaxis onthult RTS-game Xcom: Enemy Unknown

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.