Firefox 10 nu te downloaden

Door: Jasper Bakker | 31 januari 2012 16:47

Apps & Software

Mozilla heeft versie 10 van Firefox vrijgegeven. De nieuwe versie van de populaire browser brengt automatische updates en zorgt dat plugins automatisch kunnen worden meegenomen naar een nieuwe versie.

De nieuwste versie van Firefox is te downloaden via de FTP-server van Mozilla. Vanaf Firefox 10 zal de browser automatisch worden geüpdatet. Volgens Mozilla hebben gebruikers nu vaak last van 'update-uitputting' en klagen ze daarover bij de browsermaker.

Vanaf deze versie van Firefox zal ook worden gezorgd dat plugins standaard compatibel zijn met een nieuwe browserversie. Nu moeten ontwikkelaars van die plugins nog handmatig in de plugin-bestanden aangeven tot welke versie de plugin werkt.

Omdat Mozilla sinds vorig jaar werkt met releases die elkaar sneller opvolgen is er minder tijd voor ontwikkelaars om hun plugins te checken. Voorheen moesten alle ontwikkelaars hun add-on controleren op fouten voordat deze mee kon naar de nieuwe browserversie. Vanaf nu worden plugins standaard als compatibel aangeduid.

Stilletjes updaten

Firefox zal voortaan ook automatisch updaten, zoals Chrome dat al langer doet. De ontwikkelaars liepen daarbij nog wel tegen de User Account Control (UAC) van Windows aan. Die beveiligingsmaatregel van Windows voorkomt dat programma's automatisch kunnen worden geïnstalleerd en is bedoeld om spyware tegen te gaan. Voor dat probleem is waarschijnlijk een oplossing gevonden door de Firefox-ontwikkelaars, aangezien automatisch updaten vanaf heden aan staat.

Het stilletjes updaten moet voorkomen dat gebruikers achterblijven op een oude versie van de browser. Als gebruikers sneller overstappen, of automatisch overgezet worden, op een nieuwe versie hoeft de oude versie minder lang te worden ondersteund. Afgelopen maandag maakte de browsermaker bekend dat de versies voor Windows 2000 en XP SP1 niet langer zullen worden ondersteund, omdat een aantal nieuwe functies niet kon worden toegepast.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Firefox 10 nu te downloaden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.