Forse prijsverlaging voor Sony's Tablet S

Door: Elmar Rekers | 02 januari 2012 10:26

Overige elektronica

De Tablet S van Sony heeft in de Verenigde Staten een prijsverlaging van 100 dollar gekregen. Hoewel het logisch is dat ook de prijs in Nederland zal gaan dalen, is hier op het moment van schrijven nog geen sprake van.

Via Engadget werd gisteren duidelijk dat Sony zijn Tablet S in 2012 op een andere manier in de markt wil gaan zetten. Door de prijsverlaging is de tablet nu verkrijgbaar vanaf 400 dollar, waarmee deze dus niet langer met de iPad 2 van Apple en de Galaxy Tab 10.1 van Samsung concurreert.

Waarom Sony de prijs van zijn eerste tablet enkele maanden na de release al verlaagt is onduidelijk. Verwacht wordt dat hierdoor ook de prijs in Nederland snel zal dalen. De Tablet S heeft een 9,4-inch display (1280 x 800 pixels) en draait op Android 3.2 (Honeycomb). De tablet kenmerkt zich door een afwijkend ontwerp dat is afgeleid van een omgeklapt tijdschrift.

PlayBook

Sony sluit zich met de prijsverlaging aan bij fabrikanten als RIM, HTC en HP. Ook zij verlaagden de prijzen van hun tablets de afgelopen maanden aanzienlijk. Zo ging de TouchPad van HP voor nog geen 100 dollar over de toonbank in de V.S. en is de PlayBook-tablet van RIM momenteel voor zo'n 200 euro verkrijgbaar.

0 Reactie(s) op: Forse prijsverlaging voor Sony's Tablet S

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.