Hebt u een mooie concertvideo gedownload? Dan is het fijn als u er ook van kunt genieten in de auto of op een mp3-speler. Free Audio Extractor haalt het geluid uit een filmbestand en bewaart het als mp3-bestand. Het programma ondersteunt alle bekende filmformaten, zoals mp4, flv, mov en avi. Naast mp3’s kan Free Audio Extractor ook opslaan in de formaten wma, ogg en flac, maar dat is alleen interessant voor de echte muziekfreak.

Om Free Audio Extractor aan het werk te zetten, klikt u op de knop Add file en wijst u het filmbestand aan dat u als muziekbestand wilt bewaren. U kunt ook meerdere bestanden toevoegen en u kunt een bestand ‘beluisteren’ via het menu Action / Play. Klik op Save as mp3 om het op te slaan als mp3. Uiteraard wordt het originele filmbestand niet aangetast. Free Audio Extractor bewaart de muziekbestanden in de map Mijn Documenten / Audio. Klik op My saved files om deze map direct te openen. Als u muziek van YouTube wilt bewaren als mp3-bestand, ligt het voor de hand om de YouTube-video eerst op te slaan als filmbestand en het vervolgens met Free Audio Extractor om te zetten naar mp3. Dit laatste is niet nodig als u Freemake Video Downloader (zie elders in deze Freeware-rubriek) gebruikt, omdat u het muziekbestand daarmee direct als mp3 kunt bewaren. Free Audio Extractor heeft slechts beperkte bewerkingsopties aan boord. Als u een bestand wilt bewerken, kunt u beter een programma als Audacity gebruiken, dat over meer geavanceerde opties beschikt.

© PXimport

Free Audio Extractor haalt de muziek uit een video en bewaart hem als mp3-bestand.

© PXimport

Free Audio Extractor 1.3

Freeware

Taal Engels

Download 2,2 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen 1,4GHz-processor, 1 GB RAM

 

© PXimport

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten