Free MovieDB 4.10

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 23 mei 2012 13:30

Apps & Software

Free MovieDB is een tooltje waarmee u uw filmcollectie in kaart brengt. Het onlangs besproken Free TvDB van dezelfde maker blinkt uit in gebruiksgemak dankzij de overzichtelijke interface. Kan dit programma ons net zo bekoren?

Dat antwoord wordt deels al gegeven bij het starten van het programma, want de interface is vrijwel identiek aan die van Free TvDB. Wat fijn is, want Free tvDB zit goed in elkaar. Na Free TvDB uitgeplozen te hebben hoeven we namelijk nergens naar te zoeken in Free MovieDB. De interface kennen we immers al en dat werkt wel zo prettig. Ook voor wie Free TvDB niet kent, is Free MovieDB overigens een duidelijk programma.

De interface is vrijwel identiek aan Free TvDB, oftewel, strak, duidelijk en overzichtelijk.

Het programma blijkt grotendeels dan ook net zo fijn te werken als de serie-variant. De titels worden gedownload uit themoviedb.org en zien er ook hier qua indeling netjes en overzichtelijk uit. Geen misvormde afbeeldingen of ontbrekende teksten en velden, alles is aanwezig en dat maakt dit programma fijn om mee te werken. Opmerkelijk is echter wel dat de zoekfunctie, die voor series toereikend was, hier toch iets te wensen overlaat. Bij series zoeken we namelijk bijna altijd op titel en minder snel op acteur of regisseur. Bij films willen we dat juist wel, maar dat kan niet in Free MovieDB. Het zoekveld laat u alleen zoeken op filmtitel. Ook missen we de mogelijkheid om aan te geven of we de film bezitten op dvd of Blu-ray.

U kunt helaas niet zoeken op, bijvoorbeeld acteurs of regisseurs en dat is wel heel jammer.

Verder hebben we weinig te klagen over dit programma. Net als z'n serietegenhanger biedt het een overzichtelijke manier om uw films te catalogiseren. Het blijft irritant dat u dat titel voor titel moet doen. Absoluut een aanrader, al zouden we in de toekomst graag een gecombineerde versie zien voor zowel films en series (en muziek?), omdat werken met twee aparte programma's heel omslachtig is.

Free MovieDB 4.10

Freeware

Taal Nederlands

Download 409.1 KB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen 882 KB harde-schijfruimte

Maker My Portable Software

Oordeel 8/10

Pluspunten

Overzichtelijke interface

Films snel en eenvoudig toevoegen

Minpunten

Alleen zoeken op titel, niet op acteur of regisseur

Geen mogelijkheid om aan te geven op wat voor drager u de film bezit

We zouden dit liever zien in combinatie met de serieversie

Veiligheid

Let op: 1 van 42 virusscanners ziet iets verdachts in het installatiebestand. Maar aangezien het er maar één is, vermoeden we dat er sprake is van een fout-positief (oftewel een vals-positief). Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details.

0 Reactie(s) op: Free MovieDB 4.10

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.