Free SafeHouse Explorer 3.01

Door: kees-krick | 02 februari 2010 11:03

Review

Zonder er bij stil te staan, verzamelen we steeds meer gevoelige informatie op onze computers. Free SafeHouse Explorer is een gratis programma waarmee u al deze bestanden onleesbaar op schijf opslaat. Zo voorkomt u dat anderen er met uw gegevens vandoor gaan, bijvoorbeeld bij verlies of diefstal van een laptop of externe schijf.

Het werkt als volgt. Via een Wizard wordt u bij de hand genomen bij het aanmaken van een speciaal bestand. Dat kan op een interne of externe schijf, maar mag ook een usb-stick of geheugenkaartje zijn. Het bestand krijgt een speciale indeling waardoor het (voor SafeHouse Explorer althans) op een schijf lijkt. Zodra dat is gebeurd, sleept u bestanden van of naar het programmavenster, waarna ze worden gecodeerd respectievelijk gedecodeerd. De schijf zelf (kluisje) is beveiligd met een door u gekozen wachtwoord.

Anders dan bij enkele soortgelijke programma’s, werkt u altijd via het programmavenster, dat wel iets weg heeft van Verkenner, maar het niet is. Liever zagen we een extra schijfletter in het systeem, dan kon u de bestanden rechtstreeks vanuit elk programma benaderen. Maar ja, het is niet anders. Wel handig is dat u een kluisje kunt omtoveren tot exe-bestand, waarna uw bestanden vanaf elke pc zijn te benaderen zonder eerst de software te installeren. Hetzelfde kan door de U3-versie op een (speciale) usb-stick te installeren. De betaalde versies (Personal en Professional Edition) bieden meer mogelijkheden dan deze gratis versie, zoals het dynamisch vergroten van kluisjes. Hecht u daar belang aan, dan is opwaarderen zo gepiept. Aan uw beveiligde schijven hoeft in ieder geval niets gewijzigd te worden.

Via de Wizard is een kluis maken kinderspel.

Free SafeHouse Explorer 3.01

Freeware

Taal Engels

Medium 4 MB download

OS Windows XP / Vista / 7 (32 of 64 bits)

Oordeel 7/10

Pluspunten

Eenvoudig schijven maken via Wizard

Wachtwoordbeveiliging en encryptie

Ook voor mobiel gebruik

Minpunten

Bestanden naar program-mavenster slepen

Geen NTFS, geen automatische groei (in gratis versie)

0 Reactie(s) op: Free SafeHouse Explorer 3.01

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.