Free Studio 5.1.2

Door: Maikel Dijkhuizen | 26 juli 2011 12:19

Apps & Software

Er zijn genoeg programma's beschikbaar om bestanden te converteren of filmpjes van het web te downloaden. Die zijn echter lang niet allemaal van goede kwaliteit. Bovendien is het onpraktisch om voor iedere handeling aparte software te installeren. Free Studio is de oplossing. In dit installatiepakket bevinden zich meer dan veertig freeware conversie-tooltjes die door DVDVideoSoft zijn uitgebracht.

De installatie van Free Studio verloopt vlekkeloos. U moet in de wizard wel even de vinkjes voor de toolbar en startpagina weghalen om vervuiling van uw browser te voorkomen. De Nederlandstalige gebruikersinterface toont in een mooie grafische weergave acht categorieën, namelijk YouTube, mp3 & audio, cd/dvd/bd, dvd & video, foto's, gsm-toestellen, Apple-toestellen en 3D. Vergeleken met voorgaande edities is het menu met de vier laatstgenoemde categorieën uitgebreid. Overigens kunt u de afzonderlijke programma's ook rechtstreeks opstarten vanuit het startmenu.

In de categorie YouTube downloadt u webvideo's naar uw harde schijf. U hoeft alleen maar een hyperlink van de videodienst in het lege veld te plakken en het gewenste uitvoerformaat te selecteren, zoals flv, mp4 of avi. Uploaden naar YouTube en Facebook is ook mogelijk. De verschillende applicaties om van webvideo's audiotracks te maken voor uw iPod of mp3-speler zijn erg handig. Onder mp3 & audio treft u verschillende conversiegereedschappen. Welke instellingen we ook uitproberen, het omzetten van geluidsformaten geeft geen enkel probleem.

Met Free Audio Dub is het normaliter mogelijk om geluidsfragmenten in te korten. Helaas verschijnt er telkens bij het openen van de applicatie een foutmelding op onze testmachine. U kunt wel audio-cd's rippen naar uw harde schijf. Een gemiste kans is dat er geen mogelijkheid bestaat om automatisch tags toe te voegen afkomstig uit FreeDB of een andere database. Van niet-beveiligde dvd's bewaart u simpel een kopie. Free Studio beschikt tevens over een brandfunctie.

De tooltjes zijn verdeeld over acht categorieën.

Videoconversie

Op het gebied van videoconversie biedt Free Studio zeer veel mogelijkheden. U maakt van diverse filmpjes een dvd of u converteert ze naar een ander formaat. Er is nu zelfs een tool aanwezig om 3D-video's te maken. Een tegenvaller is dat Free Video Dub in de praktijk weinig videocodecs accepteert. Hierdoor worden de opties om filmpjes in te korten wel enigszins beperkt. Verder kunt u desgewenst het beeld draaien en spiegelen. Prettig zijn de applicaties die de juiste uitvoerinstellingen van mobiele telefoons, mp3-spelers en andere apparaten bevatten. Hierdoor hoeft u niet zelf te stoeien met bestandsformaten en resoluties. Er is onder meer ondersteuning voor Android, BlackBerry, iPhone, iPad, Motorola, Nokia en PlayStation 3. De Free Screen Video Recorder is tot slot een slim hulpje om screenshots of video's van uw computermonitor te maken.

Met Free Video Dub verwijdert u bijvoorbeeld reclames uit opgenomen speelfilms.

Download YouTube-filmpjes rechtstreeks in het juiste formaat voor uw iPhone.

Conclusie

De applicaties van Free Studio hebben stuk voor stuk een overzichtelijke gebruikersinterface uit en bevatten weinig geavanceerde zaken. Hinderlijk is wel dat er na het afsluiten van iedere applicatie een pop-upvenster opduikt om uw startpagina en zoekmachine van uw browser te wijzigen. Buiten de genoemde minpunten is Free Studio een uitstekend hulpmiddel om uiteenlopende converteertaken of andere handelingen met mediabestanden uit te voeren. Onlangs maakte DVDVideoSoft helaas bekend dat Free Studio een commercieel product wordt. Met ingang van versie 6 moet u dus voor de software betalen. Schrijf u in voor de nieuwsbrief van DVDVideoSoft om op de hoogte te blijven van nieuws, en zo informatie over een gratis activeringscode te ontvangen.

Free Studio 5.1.2

Freeware

Taal Nederlands

Download 76,5 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Oordeel 8/10

Pluspunten

Uitgebreide conversiemogelijkheden

Gebruiksvriendelijk startscherm

Gemakkelijk bedienbare applicaties

Minpunten

Free Audio Dub werkt niet

Niet automatisch tags toevoegen

Pop-upvenster

Toolbar en startpagina bij installatie

1 Reactie(s) op: Free Studio 5.1.2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 27 april 2015 02:24 Anoniem
    Ik heb de nieuwste versie maar werkt niet goed
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.