Free TvDB 4.02

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 09 mei 2012 14:33

Apps & Software

Met Free TvDB schept u orde in uw collectie van televisieseries. Want hoe meer u verzamelt en hebt gezien, des te onoverzichtelijker het vaak wordt. Deze tool brengt niet alleen het overzicht terug, maar maakt uw verzameling ook doorzoekbaar.

Enige uitzonderingen daargelaten, maken dit soort programma's er vaak een zooitje van. Daar kunnen ze niet altijd wat aan doen: ze moeten de informatie uit diverse bronnen halen en dat maakt het lastig om alles op een nette en ordelijke manier weer te geven. Wie Free TvDB voor het eerst opent, ziet dat dat in dit programma orderlijker is. Dankzij een redelijk strakke, beperkte interface. Series toevoegen blijkt eenvoudig. U typt de naam van de serie in het zoekveld en voegt het gevonden resultaat toe aan uw bibliotheek. Binnen een paar muisklikken en toetsenbordaanslagen hebt u al een kleine bibliotheek aangelegd. Fijn, zo eenvoudig zijn we dat niet gewend.

Free TvDB is allesbehalve een drukke kermis.

Nog fijner wordt het wanneer we vervolgens zo'n serie in onze bibliotheek aanklikken. De serie is netjes opgedeeld in seizoenen en vervolgens weer opgedeeld in afleveringen. Klikt u op zo'n aflevering, dan krijgt u in het rechterdeelvenster allerlei nuttige informatie. Stelt u uw voorkeurstaal in op Nederlands, dan krijgt u veel van de samenvattingen van afleveringen ook netjes in het Nederlands voorgeschoteld. De hoeveelheid extra informatie is overweldigend, in positieve zin. Lijsten met afleveringen, informatie over de cast en productiemedewerkers, posters, fan art, video's, bloopers (via YouTube weliswaar) en nog veel meer. Het wordt bovendien niet rommelig, maar blijft heerlijk overzichtelijk.

Ook de weergave van ingevoerde titels ziet er prachtig uit, dit is hoe het hoort!

Invoerwerk

Als we dan toch nadelen moeten noemen, dan is het dat u wel kunt aangeven welke seizoenen u gekeken hebt, maar dat moet stuk voor stuk en dat is bij een grote collectie rotwerk. Ook is het programma constant op zoek naar nieuwe informatie voor uw bibliotheek en dat merkt u soms in de reactiesnelheid. Maar wat een prachtig programma, wat een fijne compacte interface en toch een gigantische hoeveelheid informatie (en de mogelijkheid om daar een back-up van te maken). Absoluut een aanrader voor mensen met een grote collectie televisieseries.

Free TvDB 4.02

Freeware

Taal Nederlands

Download 463 KB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen 822 KB harde-schijfruimte

Maker My Portable Software

Oordeel 9/10

Pluspunten

Compacte interface

Eenvoudig titels toevoegen en onderhouden

Back-ups

Minpunten

Interface hapert soms bij het zoeken naar bijgewerkte informatie

Kijkstatus handmatig per titel bijwerken

Veiligheid

Let op: 1 van 42 virusscanners ziet iets verdachts in het installatiebestand. Maar aangezien het er maar één is, vermoeden we dat er sprake is van een fout-positief (oftewel een vals-positief). Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details.

0 Reactie(s) op: Free TvDB 4.02

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.