Freemake Audio Converter 1.1.0

Door: Robbin Ooijevaar | 31 januari 2012 13:58

Apps & Software

De makers van Freemake hebben prachtige gratis pareltjes op hun naam staan, waarvan we Freemake Video Converter al een paar keer hebben besproken. De nieuwste telg van de softwarebouwers is gericht op het omzetten van muziek en hij heet Audio Converter. Ook bij deze software staat functionaliteit en gebruiksgemak centraal. Freemake Audio Converter is zeer geschikt als u per ongeluk een muziekalbum of liedje hebt gedownload met een exotische indeling als flac of ogg. Het programma kan alle minder gangbare audiostandaarden aan en werkt met handige profielen.

Klik op de knop +Audio om muziek toe te voegen aan Audio Converter of sleep de muziekbestanden direct naar het Audio Converter-venster. Onder in beeld kiest u een profiel, bijvoorbeeld naar MP3. U kunt ook kiezen voor wma, wav, flac, aac, m4A of ogg. De kwaliteit van het mp3-bestand dat u als resultaat krijgt, kunt u handmatig kiezen, maar u kunt ook hierbij gebruikmaken van een profiel, zoals bijvoorbeeld Optimal Quality of 256 Kbps. Indien gewenst kan muziek direct vanuit Freemake Audio Converter worden toegevoegd aan iTunes. Plaats hiervoor een vinkje bij Exporteren naar iTunes. Bevestig met Converteren om Freemake Audio Converter aan het werk te zetten. Aan de mogelijkheid om muziek-cd's te rippen en te branden werd ten tijde van schrijven nog gewerkt. De makers verwachten deze functionaliteit te kunnen integreren in een toekomstige versie van Freemake Audio Converter.

Freemake Audio Converter zet de minder bekende muziekformaten om naar mp3.

Freemake Audio Converter 1.1.0

Freeware

Taal Engels

Download 979 KB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

2 Reactie(s) op: Freemake Audio Converter 1.1.0

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 19 maart 2014 14:40 Anoniem
  Wat een ongelooflijk instabiel programma, loopt steeds vast op windows vista
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 24 september 2014 13:04 Anoniem
  Je kan het programma niet installeren zonder Conduit Search te installeren. Al eerder ervaring met Conduit gehad. Een ramp als mijn startpagina wordt veranderd in die waardeloze zoekmachine. En niet 1,2,3 weg te krijgen.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.