Galaxy S III ruim 10 miljoen keer verkocht

Door: Elmar Rekers | 23 juli 2012 09:46

Nieuws

De Galaxy S III van Samsung verkoopt sneller dan zijn voorganger, de Galaxy S II. De eerste tien miljoen exemplaren van de smartphone gingen in minder dan twee maanden tijd over de toonbank.

Samsung-topman JK Shin maakt de eerste verkoopresultaten van de Galaxy S III bekend tegenover een Koreaans persbureau. Exacte cijfers weet hij echter nog niet te melden. Wel is duidelijk dat de Galaxy S III de mijlpaal sneller heeft bereikt dan de S II, welke er vijf maanden over deed om tien miljoen stuks te verkopen.

Dit heeft Samsung vooral te danken aan het feit dat de smartphone eind mei direct op meerdere continenten verkrijgbaar was. Eind juni verscheen het toestel ook in de Verenigde Staten. Volgens persbureau Yonhap worden er dagelijks zo'n 190.000 exemplaren van het toestel verkocht.

Marktleider

Samsung maakte onlangs al bekend dat er in het tweede kwartaal een recordwinst was gedraaid dankzij de sterke verkoop van Galaxy-toestellen. Verwacht wordt dat de winst in het derde kwartaal nog hoger zal uitvallen dankzij de geïntroduceerde Galaxy S III. Eerder dit jaar werd duidelijk dat Samsung zich de grootste speler op de mobiele markt mag noemen. Het bedrijf heeft zowel Nokia als Apple achter zich gelaten.

0 Reactie(s) op: Galaxy S III ruim 10 miljoen keer verkocht

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.