Galaxy S4 vanaf 27 april verkrijgbaar in Nederland

Door: Elmar Rekers Elmar | 17 april 2013 07:04

Apple

Samsung lanceert de Galaxy S4 op 27 april in Nederland. Dat maakt de Zuid-Koreaanse fabrikant bekend middels een persbericht. De langverwachte opvolger van de Galaxy S III zal in Nederland 699 euro gaan kosten.

Samsung onthulde de Galaxy S4 (video) een maand geleden tijdens een grootse persconferentie in New York. Vanaf zaterdag 27 april is het Android-toestel dus eindelijk beschikbaar in Nederland. Kopers die zich voor 1 juni registreren op Onzetroonopvolger.nl krijgen van Samsung gratis een 64 GB-geheugenkaartje, om de aanwezige 16 GB opslag uit te breiden.

Android 4.2.2

De Galaxy S4 heeft een 4,99 inch Full HD-beeldscherm (amoled) met een pixeldichtheid van 441ppi. Qua design houdt de Zuid-Koreaanse fabrikant vast aan de ingeslagen weg met de Galaxy S III. De behuizing bestaat dus wederom volledig uit plastic en heeft afgeronde hoeken. Als besturingssysteem wordt Android 4.2.2 (Jelly Bean) meegeleverd, waar Samsung enkele eigen functies en apps aan heeft toegevoegd.

Het toestel is met zijn 7,9 millimeter iets dunner dan zijn voorganger en hij weegt slechts 130 gram. Er is 2 GB aan RAM aanwezig. De S4 draait op een quadcore-processor en de accu heeft een vermogen van 2600mAh. Er zit verder nog een 13 megapixel-camera op de Galaxy S4 en een front-facing-camera van 2 megapixel.