Galaxy Tab 'massaal' teruggebracht naar winkel

Door: loek-essers | 02 februari 2011 18:24

Apps & Software

De Galaxy Tab wordt door kopers massaal geretourneerd aan het verkoopadres. Het aantal geretourneerde Android-tablets loopt op tot 15 procent.

Dit in tegenstelling tot het retourpercentage van de iPad, dat eerder rond de twee procent zou schommelen. Volgens The New York Post kan de Galaxy Tab beter hernoemd worden naar de boemerang. Het tijdschrift citeert een Wall Street analistenbureau die stelt dat 15 procent van alle Tabs teruggebracht wordt.

Het retourpercentage voor de Android-tablets is bijgehouden vanaf het debuut in november vorig jaar tot 16 januari. Een van de marktvorsers concludeert dat consumenten blijkbaar niet verliefd zijn op het apparaat.

Verkoop beneden peil

Het apparaat is inmiddels 2 miljoen keer 'verkocht', maar dat is aan winkels, niet aan consumenten, erkent fabrikant Samsung. Het bedrijf geeft volgens de Wall Street Journal toe dat het aantal verkopen niet voldoet aan de verwachtingen van het bedrijf.

The New York Post speculeert op zijn beurt weer dat het niet zo opmerkelijk is dat het bedrijf de verkopen vindt tegenvallen als er zoveel mensen zijn die de Tab weer terugbrengen. De Tab zou te snel en te vroeg de markt op zijn gekomen. Google waarschuwde al eerder dat Android Froyo niet geschikt was voor gebruik in tablets.

Android-tablets in de problemen

Maar analisten wijzen erop dat niet alleen Samsung problemen heeft met Andoid-tablets. Ook andere fabrikanten zouden kampen met problemen. Veel apparaten zouden op de plank blijven en slecht verkopen.

Het wachten is op Android Honeycomb, het besturingssysteem dat wel speciaal bedoeld is voor tablets. Later dit jaar wordt de markt naar verwachting overspoeld met tablets die dit nieuwe OS draaien. Google geeft vanavond een presentatie van Honeycomb.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Galaxy Tab 'massaal' teruggebracht naar winkel

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.