Galaxy-toestellen brengen Samsung miljardenwinst

© PXimport

Galaxy-toestellen brengen Samsung miljardenwinst

Geplaatst: 6 april 2012 - 07:15

Aangepast: 16 november 2022 - 09:24

Elmar Rekers

Samsung verwacht in het eerste kwartaal van 2012 een wist te hebben geboekt van bijna vier miljard euro. Dat maakt de elektronicagigant bekend in een vooruitblik op de kwartaalcijfers die eind april gepresenteerd zullen worden.

Hoewel de officiële cijfers pas op 27 april gepresenteerd zullen worden, liet Samsung donderdag alvast weten dat ze een bijzonder goed eerste kwartaal hebben afgesloten. Vooral de Galaxy-smartphones en -tablets hebben de omzet van het bedrijf flink opgekrikt.

Samsung boekte naar eigen zeggen in het eerste kwartaal van 2012 een totale omzet van zo'n 30 miljard euro. Maar liefst zeventig procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet ligt wel lager dan in het vierde kwartaal van 2011, maar dit is vrijwel altijd het geval dankzij de feestdagen.

Galaxy-toestellen

Over enkele weken zal Samsung precies uiteen zetten hoe de positieve resultaten zijn behaald. Wel is duidelijk dat de Galaxy-apparaten een grote bijdrage hebben geleverd. Zo werd onlangs bekend dat de Galaxy S II al meer dan twintig miljoen keer is verkocht en verscheepte Samsung de Galaxy Note vijf miljoen keer in amper vijf maanden tijd.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten