Galaxy-toestellen brengen Samsung miljardenwinst

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 06 april 2012 11:15

Nieuws

Samsung verwacht in het eerste kwartaal van 2012 een wist te hebben geboekt van bijna vier miljard euro. Dat maakt de elektronicagigant bekend in een vooruitblik op de kwartaalcijfers die eind april gepresenteerd zullen worden.

Hoewel de officiële cijfers pas op 27 april gepresenteerd zullen worden, liet Samsung donderdag alvast weten dat ze een bijzonder goed eerste kwartaal hebben afgesloten. Vooral de Galaxy-smartphones en -tablets hebben de omzet van het bedrijf flink opgekrikt.

Samsung boekte naar eigen zeggen in het eerste kwartaal van 2012 een totale omzet van zo'n 30 miljard euro. Maar liefst zeventig procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet ligt wel lager dan in het vierde kwartaal van 2011, maar dit is vrijwel altijd het geval dankzij de feestdagen.

Galaxy-toestellen

Over enkele weken zal Samsung precies uiteen zetten hoe de positieve resultaten zijn behaald. Wel is duidelijk dat de Galaxy-apparaten een grote bijdrage hebben geleverd. Zo werd onlangs bekend dat de Galaxy S II al meer dan twintig miljoen keer is verkocht en verscheepte Samsung de Galaxy Note vijf miljoen keer in amper vijf maanden tijd.

0 Reactie(s) op: Galaxy-toestellen brengen Samsung miljardenwinst

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.