Gearbox: 'Sony moet Borderlands 2 naar PS Vita brengen'

Door: Elmar Rekers Elmar | 12 september 2012 14:09

Apps & Software

Ontwikkelaar Gearbox is van mening dat hun aankomende game Borderlands 2, zeer geschikt is voor een release op de PlayStation Vita. Hier moet fabrikant Sony echter wel zelf zorg voor dragen.

Borderlands 2 verschijnt komende week voor de Xbox 360, PlayStation 3 en pc, maar volgens Randy Pitchford van Gearbox zou een release op de PS Vita ook zeer wenselijk zijn. Zijn ontwikkelteam heeft echter geen tijd om de game over te zetten naar Sonys handheld.

"Als zich een andere studio aandient die zowel wij als Sony kunnen vertrouwen, en iemand wil in de game investeren, dan ben ik van mening dat Sony lef moet tonen door de game werkelijkheid te maken", aldus de baas van Gearbox in een interview met IGN.

Cloud gaming

Daarnaast zou Pitchford ook graag zien dat gamers de PS Vita-versie van Borderlands 2 kunnen koppelen aan de PS3-versie. Door gamedata op te slaan in de cloud, zou een speler op de Vita kunnen verder spelen met zijn personage.

Hoewel de komst van een PS Vita-versie van Borderlands 2 niet erg aannemelijk is, zegt Pitchford wel dat hij binnenkort een gesprek met Sony heeft omtrent het idee. De RPG-shooter zal op 21 september beschikbaar komen voor de Xbox 360, PlayStation 3 en pc.

[youtube]nicvyhrmTDs[/youtube]