Gears of War-designer verlaat Epic Games

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 04 oktober 2012 10:26

Apps & Software

Cliff Bleszinski, de game designer van onder meer Unreal Tournament en Gears of War, is per direct vertrokken bij ontwikkelaar Epic Games. "Het is tijd voor een broodnodige pauze", aldus Bleszinski in de persverklaring.

Bleszinski (37) loopt al twintig jaar rond in de game-industrie, waarbij hij vooral bekendheid kreeg met zijn rol als designer voor gameseries als Unreal Tournament en Gears of War. Daarvoor was hij betrokken bij titels als Jazz Jackrabbit en Tyrian.

"Ik ben letterlijk opgegroeid in deze industrie en nu ik volwassen ben, is het tijd voor een broodnodige pauze", verklaart de game-maker. "Ik ben ervan overtuigd dat ieder nieuw project van Epic, Chair, PCF en Impossible van grote klasse zal zijn en zowel gamers als critici zal behagen."

Gears of War: Judgment

Het laatste project waar Bleszinski aan werkte was Gears of War: Judgment. Dit vierde deel binnen de Gears of War-serie wordt echter niet door Epic ontwikkeld, maar People Can Fly (PCF). Cliff Bleszinski fungeerde hierbij dan ook vooral als adviseur. De game staat gepland voor een release in maart 2013 en komt exclusief naar de Xbox 360.

0 Reactie(s) op: Gears of War-designer verlaat Epic Games

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.