Geen seks op Windows Phone 7

Door: andreas-udo-de-haes | 17 september 2010 14:00

Nieuws

Microsoft volgt het voorbeeld van Apple en heeft besloten om de Windows Phone 7 Marketplace een kindvriendelijke speeltuin zonder bloot, drugs en geweld te maken.

Microsoft zal streng toezien dat de Windows 7 Phone Marketplace proper en preuts blijft. Dat blijkt uit de voorwaarden voor de Marketplace die het concern heeft gepubliceerd. Tegelijkertijd is de definitieve versie van de Developer Tools vrijgegeven, zodat ontwikkelaars niet meer de bètaversie hoeven te gebruiken.

Waslijst aan verboden

Net als Apple met de App Store zal een ballotagecommissie van Microsoft ingediende apps eerst keuren voordat ze op de markt zullen verschijnen. Het hanteert een flinke waslijst aan verboden content.

Expliciet geweld en overdadig gescheld wordt niet toegelaten, evenals het promoten van “sociaal onverantwoord gedrag als gevolg van alcohol of drugs.” Verder zijn naakt en suggestief-erotische beelden" verboden, en “content die een redelijk persoon als 'volwassen' (adult/ongeschikt voor minderjarigen) zou kenmerken.”

Porndroid

Microsoft beloofde eerder deze week dat het, anders dan Apple, open en eerlijk zal zijn over de toelatingsprocedure en de gronden waarop een app wordt afgekeurd. Een team van meer dan vierhonderd mensen gaat de applicaties testen. Zij controleren de kwaliteit van een applicatie en controleren of apps voldoen aan de richtlijnen.

Het beleid van Google met de Android Market is veel losser dan dat van Apple en Microsoft. Google doet nauwelijks aan inhoudelijke controle vooraf. Apple-ceo Steve Jobs merkt daar over op: “Als je porno wilt, moet je maar Android nemen.”

Geen CDMA

Ook werd deze week bekend dat Windows Phone 7 vooralsnog niet geschikt is voor CDMA-netwerken. Dat betekent dat twee van de vier grote Amerikaanse operators, Verizon en Sprint, mobieltjes met het besturingssysteem pas naar verwachting in 2011 kunnen gaan voeren. De iPhone is overigens ook nog niet geschikt voor CDMA, maar Apple zou daaraan werken en begin 2011 de CDMA-ondersteunde iPhone 4 uitbrengen. In Europa spelen deze problemen niet, daar wordt enkel gebruik gemaakt van het GSM-netwerk.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Geen seks op Windows Phone 7

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.