Geheugenkaartjes worden supersnel

Door: redactie-computertotaal | 26 februari 2019 10:12

Nieuwe standaard maakt geheugenkaartjes supersnel
Nieuws

De SD Association heeft tijdens het Mobile World Congress iets nieuws aangekondigd: microSD Express. Zoals de naam al doet vermoeden, kunnen daar enorme overdrachtssnelheden mee bereikt worden, tot wel 985 megabytes per seconde. Dus als je binnenkort nog een supersnel geheugenkaartje nodig hebt ...

Even ter vergelijking: op het MWC introduceerde Western Digital een nieuwe microSD-kaart die, met een maximale schrijfsnelheid van 90 MB/s en 160 MB/s, de snelste 1 TB microSD-kaart ter wereld is. Ook kleinere kaarten met een hogere snelheid, zoals de 128GB Prime card van Delkin Devices, dat een maximale leessnelheid van 300 MB/seconde heeft, is geen match voor microSD Express.

Supersnel 1TB geheugenkaartje van SanDisk

Net zo snel als SSD

Net als SD Express gebruikt microSD Express de PCIe- en NVMe-interfaces (die ook gebruikt worden voor moderne SSD’s). MicroSD Express-kaarten die zijn gedefinieerd in de nieuwe SD 7.1-specificatie zullen worden aangeboden in verschillende hoedanigheden, zoals microSDHC Express, microSDXC Express en microSDUC Express. Ook zullen ze backwards compatibel zijn, zodat ze ook gebruikt kunnen worden in combinatie met oudere devices. Uiteraard wordt dan wel aan snelheid ingeboet.

Het wachten is nu op fabrikanten (zowel van snelle geheugenkaartjes als van smartphones, camera’s, laptops en andere hardware) die de nieuwe standaard gaan implementeren.

1 Reactie(s) op: Geheugenkaartjes worden supersnel

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 26 februari 2021 11:17 Leo_C
  Wanneer ga je "akoord" en wanneer ga je akkoord met jullie voorwaarden voor reacties ?

  M. vr. gr.

  Leo_C
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.